[Homework] C# Basics - Operators Expressions and Statements
Моля Ви да поставяте всичките си въпроси за домашната работа от 3-тата лекция тук, а не да правите по тема за всяка задачка :))
Моля Ви да поставяте всичките си въпроси за домашната работа от 3-тата лекция тук, а не да правите по тема за всяка задачка :))
Ето ви най-доброто решение на 15-та задачка... http://pastebin.com/2QfhuXvu ;)
правилно се е сетил колегата да има готова тема за 3тото.
мога да ви издам че първата задача е :
Напишете израз, който да проверява дали дадено цяло число е четно или нечетно.
а може и да бъркам
За да не проверявате числата от 0-9, 1по1 (както струва ми се видях в няколко от кандидат решенията).. малко помощ.....
int eChetno ( int i ) { return i % 2 == 0; }
(Поправка, по-долу виждам, че става въпрос за прости числа а не за четни и нечетни. My Bad!
Здравейте отново. Имам въпрос, свързан с лекцията, и по-точно с един от операторите за битови операции.
Как да разбирам действието на оператора >> ? Премества дадения бит с една позиция надясно? Или премества бита в началната нулева позиция? Или нещо съвсем различно..?
ПП: Това се ползва за задача 11 от домашното.
EDIT: А, разбрах го. Ще го опиша в случай, че някой има същото затруднение.
В n се запазва числото, чието битово представяне ще използваме. В р се запазва числото за позицията на търсения бит.
Всъщност n >> p се "превежда" по следния начин: Взимаме числото n и преместваме битовете му с p на брой позиции надясно, и запазваме резултата в променливата nRightP.
Смисълът на следващата операция (int bit = nRightP & 1;) е такъв: ако nRightP = 0, 0 & 1 ще даде резултат 0, което всъщност е битът на позиция р. И обратно, ако nRightP = 1, операцията 1 & 1 ще даде 1.
премества го с p позиции надясно и реже тези които излизат от обхват(които "излизат от екрана" надясно)
ако преместването е наляво, се добавят 0-и(нули) на незаетите позиции отдясно
Прав си брааат.. От сега натам си поствайте по тема за задачка ( даже по няколко теми на задачка ) и готово :)))
Според мен е хубаво да има такава тема за обсъждане на задачите,а след това може да се направи друга тема с решението на всичките задачи с обяснението към тях събрани от тази тема тук.
Това е моето решение на задачата без никакви цикли. Смятам, че точно това се изисква като се казва да се напише израз, а не да се напише програма.
Програмката работи, но с едно изключение. Дава true за числата 0 и 1, които не са прости числа.
Има грешка в примера на
отговора на колона inside K & outside of R е разменен за редовете:
2.5 1 no
2.5 1.5 yes
вярно е обратното:
2.5 1 yes
2.5 1.5 no
Вече има тема за грешката.
https://softuni.bg/forum/questions/details/213
Благодаря, не го видях въпреки, че търсих, но все пак тук съм отбелязал и двете грешки.
Аз нямам дадени такива стойностти - странно , ето ги моите :
/* Problem 7. Point in a Circle Write an expression that checks if given point (x, y) is inside a circle K({0, 0}, 2). * Examples: x y inside 0 1 true -2 0 true -1 2 false 1.5 -1 true -1.5 -1.5 false 100 -30 false 0 0 true 0.2 -0.8 true 0.9 -1.93 false */
Но и двете, които си дал са фалш - не може точка с координата по-голяма от радиуса, да е вътре в кръга!
Имаш грешка в логиката на програмата.
Здравейте, моят въпрос е относно
Write a Boolean expression that checks for given integer if it can be divided (without remainder) by 7 and 5 in the same time.
При въвеждане на "0" ми дава True, а в примера е False.
защото 0 се дели на всичко :) и дава 0, направи проверка на вкараното число дали е 0 изрично преди кода да проверяваш дали се дели на 5 и 7
И аз така мислих да направя, но реших, че може да има и друг вариант.
Благодаря ти :)
Май имаш грешка в кодът, при мен когато деля на 0 резултатът е False.
http://dotnetfiddle.net/a3DY1n
Трябваше да кажеш, че това е най - доброто решение от всички предложени (ако това си имал предвид), сега някой те е помислил за самохвалко и ти е цъкнал -1-ца :).
@milen8204 :) Не ми е за точките.. ;д тези хора дето ми ги дават даже изражението на лицето не могат да ми променят. Такива клавиатурни форумни мишлета са скилнати само докато са анонимни.. на живо не могат 2 изречения да свържат :) Ии това не са мой думи в коментара дето съм дал решението ;д Това са думите на лектора които изнасяше лекцията днес от 14 до 18 часа.. :)) Хубаво е тези умни хакерчета дето искат да кажат нещо да го кажат.. а не да цъкат минуси , щото така не мога да разбера по-добро решение ли предлагат или какво? :дД
Сега прегледах решението ... защо има в "bits2456 >>= 21;" равно, не мога да си обясня не е ли излишно?