Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
AtanasovAtanas avatar AtanasovAtanas 415 Точки

Това е за Programming Fundamentals (Tech Module)

1
23/01/2018 14:43:54
Ifandieva avatar Ifandieva 71 Точки

Да, а това е форумът на същия курс. Или съм се объркала?

0
AtanasovAtanas avatar AtanasovAtanas 415 Точки

Първоначално беше качено в C# Fundamentals, което е друг модул. smiley

0
KeepCoding avatar KeepCoding 554 Точки

Като си направиш "Blank Solution", си прави задачите като отделни конзолни подпрограми. Това става като дадеш десен бутон върху името, което си задал на "Blank Solution" проекта (и препоръчвам това име да бъде същото като името на лекцията/упражнението) и цъкнеш "Add" -> "New Project" -> "Visual C#" -> "Console App (.NET Core / .NET Framework)" и накрая зададеш подходящо име на програмката. Отново съвествам името на конзолните подпрограми да съвпада с името на задачата като можеш да добавиш преди името P01 (идващо от Problem01) или T01 или каквото да било, за да ти бъдат подредени по номер на задача.

Причината да се занимаваш с тея работи е, че по-късно ще се научиш да ползваш Git и GitHub, с които ще можеш да си качиш всички решени задачи в GitHub профила си, който ще ти служи като порфолио за пред работодателите (макар че главната му функция е друга). И тъй като програмист се става с хиляди решени задачки ще е хубаво тези задачи да са добре подредени.

Все пак не съм сигурен дали няма и други стъпки или по-добри такива за наименуване на отделните части на един такъв малък проект, съдържащ само конзолни приложения. Ако може някой с добър и подреден gitHub да даде съвети. Ако не, днес ще питам трейнърите как най-коректно се правят нещата и ще споделя в тази тема наученото.

1
Ifandieva avatar Ifandieva 71 Точки

Супер добро пояснение. Понеже работя във Visual Studio за macOS, нещата са малко по-различни. Пиша си задачите, получавам си точките в Judge, но все треперя, ако дойде ден от мен да се искат решения директно във Visual Studio под Windows, какво беше, как ставаше... Запазвам си разяснението в собствената си programming енциклопедия и знам, че ако ми се наложи, ще направя нещата много лесно. Благодаря!

Слушам вечерното издание на първата лекция от курса. Около 30-тата минута след началото лекторът дава още някои разяснения за файловете, които се създават общо-взето автоматично, щом направим нов solution и отделни решения в него.

0
Ifandieva avatar Ifandieva 71 Точки

От Вас пък научих по какъв друг начин мога да ползвам интерполацията.

А домашното нали не го качваме в системата, а само в Judge?

1