Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
martin.tasev avatar martin.tasev 2 Точки

Проблем след добавянето на SSD диск

Здравейте, имам следния проблем: Купих си SSD на Team Group L5 lite 120GB. Сложих го на мястото на стария hdd, a пък него го сложих на мястото на dvd-то. Инсталирах Windows 10 и всичко беше наред докато не открих, че лаптопа не иска да влезне в режим sleep, просто екрана се изгася, а лаптопа продължава да си работи и като цъкам по клавиатурата и мишката, екрана не се включва. Трябва да вадя батерията и да го включвам наново. Същото се случва и когато се рестартира, екрана става черен лаптопа си работи и нищо не мога да направя. Някакви идеи?

Тагове:
0
Хардуер
inser7 avatar inser7 221 Точки

Здравей колега,

от горният Пост разбирам,че PC-то си работи,но не иска да влезе в Sleep режим.Погледни настройките на Windows-a за Sleep режим,също и в BIOS-a.Аз също преди около 2 месеца си сложих SSD 250GB Samsung и инсталирах Windows 10.От време на време PC-то заспива само,въпреки,че съм го настроил на 20 мин. Plug and Unpluged.Рових доста в настройките,а и в интернет,но неможах да разбера на какво се дължи,но когато заспи след като натисна мишката или клавиш се "събужда".А при теб не....прегледай пак самите настройки на Windows,а също и в BIOS,ако има такива настройки на твоят BIOS.

Пиши ако проблема продължава,може пък някой във форума да се сети защо не ти се включва PC-то

П.С. Забелязах,че когато ми е включено VS2017 винаги ми го прави номера със заспиването...,но ми се струва много несериозно да е от това.

1
inser7 avatar inser7 221 Точки

Колега здравей,

ето и 1 клипче за оптимизация на SSD.Лично аз направих  всички стъпки без последните 2.За PageFiles или така наречената Virtual Ram ,тествах при мен и нещо самият Windows 10 започна бавно да зарежда.Незнам защо и си ги върнах в нормален режим.

Виж при теб да не се получава проблема от Хибернацията?!

Линк : тук

Надявам се да съм бил полезен!

Поздрави Георги

0
stamcho avatar stamcho 1 Точки

Здравейте.

Аз съм със acer в сток конфигурация. Моите наблюдения по отношение държането на вирус 10* се покриват с вашите.

При мен, когато пожелая да изключа машината / е, задържам pwr бутона за няколко секунди и проблема се решава /. Лично за себе си стигнах до заключение, че проблема е в обновленията, които чакат да се изтеглят и инсталират. Допускам ,че вируса* ги инсталира преди спиране.

Ако безжичната връзка се маркира като metered, тогава ще пита да тегли или не.

https://www.pcworld.com/article/2953132/windows/set-windows-10s-wi-fi-connections-as-metered-to-download-forced-updates-at-your-own-pace.html

* вирус 10 == Windows 10.

Успех.

 

-1
02/02/2018 22:47:06
todor0912 avatar todor0912 35 Точки

Всичко е от BIOS а от там може да се оправи , друга причина не виждам за проблема .

0
martin.tasev avatar martin.tasev 2 Точки

Реших да махна стария hdd и проблема се оправи, но като го сложа пак се случва така... Лошото е че сега се появи друг проблем въобще не иска да се включи, върти се вентилатора, светят индикаторите, но екран няма... Пробвах да включа друг монитор и там няма. Цъках по клавиатурата нищо не се случва. Опитах се да рестна биоса като му махна батерията пак нищо не се случи. Някакви идеи или добър сервиз да ми препоръчате?

0
todor0912 avatar todor0912 35 Точки

Виж дали си го включил по правилен начин , защото има шанс всичко да свети , но да не е включено както трябва и затова да не работи , щом не е от BIOS  значи проблема е от теб ! 

0