[C# OOP Basics] Defining Classes - Oldest Family Member
Поредно домашно, поредна доза мъки с безмълвния клиент...
Изпълних условието на въпросната задача, като пробвах всички специални случаи, за които се сетих:
- членове на семейството на еднаква възраст - веднъж пробвах да взема само този, който е "роден" първи, друг път да отпечатам всички набори по ред на постъпване, а третия път пък ги подредих по азбучен ред
- хора с идентични имена - пак два опита подобни на тези горе, с изключение на този с пореждането по азбучен ред по обясними причини
- човек без име - следвам инструкциите от предходната задача, върху която надграждаме, а именно - задава му се име "No name".
Оттук още два случая - веднъж пропускам тези с име "No name" при търсене на най-възрастния, а друг път ги включвам
- човек без възраст - пак по примера на предишната задача - default age = 1
Може би трябва да проверим входните данни за персони с повече от едно лично име (виетнамски, индонезийски, арабски и т.н.) или пък десетични години (бебета на Х месеца => 0.Х години)?
Какво конкретно искаш от мен, уважаеми клиент? Ето провеждаме работна среща в момента.
Кажи ми всички крайни случаи, с които си се сблъсквал през годините.
Преди малко си пуснах кода като отговор на друг колега. Вместо LINQ използвам един foreach като сравнявам всеки член на семейството с нов default-ен Person. Ако възрастта е по-голяма заменям предходния най-стар с новия.
P.S.: И при мен стана с LINQ. Не разбирам само какъв е проблема с foreach-а...