Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
boyandesign avatar boyandesign 0 Точки

Кой програмен език ми трябва за работа с база данни и филтри подобни на labels ползвани в gmail?

Здравейте, искам да се запиша за безплатния курс започващ на 4 април но ми трябва малко съвет кой е правилният курс за мен

Интересувам се от база данни MySQL и искам да моделирам директория с информация за фирми и продукти която да може да се сортира изключително бързо. Сортирането да става подобно на LABELS / TAGS които GOOGLE ползава в GMAIL.

 

Кой курс е най-подходящ за мен

C#

Java

Python

 

Също кой е най-подходящ за моделиране на app frameworks?

Надявам се да ме упътите за да се запиша в правилната паралелка.

 

Поздрави,

Боян

0
Programming Basics
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1008 Точки

Здрасти, 

На този етап няма абсолютно никакво значение какъв език ще запишеш. Както Наков винаги е казвал, в Основи на програмирането не се учи езика, а основи на програмирането с(ъс) C#, Java, Python, PHP и т.н. Учат се еднакви работи, курсът включва съвсем базови неща. След като минеш през Basics, следва Tech модула, в който всички от Basics се включват (независимо от изучаваната до сега технология). Той се състои от две части: Programming Fundamentals (на C# най-често) и Software Technologies. В първия се разширяват знанията (както името подсказва), а във втория ще се запознаеш с четирите изучавани по-напред технологии в СофтУни: C#, JavaScript, PHP и Java. Не случайно този модул се нарича ориентационен. Там ще се докоснеш до всичко и ще можеш да избереш с какво точно искаш да се занимаваш, така че според мен все още е рано да правиш подобен тип избор.

0
boyandesign avatar boyandesign 0 Точки

Има още нещо - аз надали ще стана програмист, но искам да се запозная с различните езици и технологии тъй като смятам да наема хора които да разработят базата данни за която споменах. Искам да посетя няколко курса за да имам обща представа от неща и да разбера кой език за какво се ползва и кой метод / език ще е най-подходящ за написването на база данни от производители и съплайери в мебелната промишленост. Искам да снам за какво говоря когато търся хора да напишат портала.

Сещам се дали давате тестови задания на студентите които са изпратени от фирми / клиенти?

0
19/03/2018 21:19:01
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1008 Точки

Ами можеш да гледаш стари издания на почти всички курсове абсолютно безплатно. Има ги качени.

1
AlucardDracula avatar AlucardDracula 405 Точки

Tези, които учат Java използват MySQL, а тези на C# -> MSSQL (T-SQL)

"...искам да моделирам директория с информация за фирми и продукти която да може да се сортира изключително бързо..." къде искаш да направиш това ? локално или онлайн ?

ако е локално Java + MySQL или C# + T-SQL, разбира се можеш да ги мешиш, ако е онлайн JS, PHP общо взето back-end или Web нещата, но разбира се можеш и да използваш Java и C# за back-end.

Както колегата казал, което и аз препоръчвам, трябва да вървиш по тези линии:
https://softuni.bg/professions/csharp

https://softuni.bg/professions/java

https://softuni.bg/professions/php

https://softuni.bg/professions/javascript

Бих казал, че да започнеш със C#, защото лесно се учи, има огромна документация и има един от най-добрите среди за разработка Visual Studio.

0
19/03/2018 23:09:19