Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mysho avatar mysho 28 Точки

Exam discussion

Здравейте колеги,

Отварям тази тема, за да обсъждаме теми, свързани с изпита.

Искам да ви попитам как се справяте с dataset-a, който ни даде Данчо open food facts? Аз доста време го гледах и изследвах, но все още не мога да измисля хубав въпрос, на който този dataset да ми помогне да отговоря. Има доста информация свързана със съдържанието на храните (основно от Франция и САЩ), но нищо, което да може да се свърже с избора, който хората правят или диети, с които да го свържа, или пък данни за затлъстяване. И освен да изкарам статистика какви видове храни какво съдържат, все още не мога да измисля как да ми помогне за по-интересно проучване.

Тагове:
0
Data Science
nikola.aleksandrov avatar nikola.aleksandrov 3 Точки

Здрасти,

аз подхождам по следния начин - разгледах какво се съдържа във food facts dataset-a и на тази база почнах да си търся други, които са ми интересни и мога да ги свържа по някакъв начин с него. Фокусирах се върху данните от САЩ и взех 2 известни вериги ресторанти. За сега не ми е напълно ясно какъв ще бъде крайният резултат, но ще се опитам да бъде възможно най-валидно решението, което ще предам и да отговаря на изискванията - project-info.txt най-отдолу. Ще си формулирам хипотези и ще приложа различни тестове върху тях. Допълнителна трудност е когато задачата  върху която работиш не е дефинирана напълно и имаш всичката свобода - можеш да направиш всичко или нищо. Но пък от друга страна можеш да покажеш креативност ;) Успех! 

Поздрави

Никола

1
aquaruiz avatar aquaruiz 135 Точки

Седмица и половина след изпита оценки още няма-а-а.crying

0
mtenev avatar mtenev 148 Точки

aquaruiz,

Моля Ви, включвайте с коментари по същество в темите, които са извън секция "Общи приказки". :)

Конкретно - има ли вече оценки? Ако не, то кой е въпросният курс?

Благодаря за разбирането и усмихнат петъчен ден! :)

-1
aquaruiz avatar aquaruiz 135 Точки

Привет,

Не разбирам целта на коментара...

Курсът, за който няма оценки, очевидно е Data Science. Все пак пишем в подфорума за него.

 

 

Топикът пък се казва Дискусия относно изпита. Колега пише:

Отварям тази тема, за да обсъждаме теми, свързани с изпита.

Може би сте се заблудил от закачливия тон; все пак и аз съм била модератор на голям форум и напълно бих разбрала, ако това е ситуацията.

0
10/08/2018 16:14:12
mtenev avatar mtenev 148 Точки

aquaruiz,

Не, в случая сте напълно права и грешката е в мен. Извинявам се, за което и благодаря за Вашето разбиране и културно поведение! 🤗

Беше ми се сторило, че коментарът е в друга тема, но не съм погледнал внимателно ... но за това недоразумението е изцяло в мен. 😕

Що касае изказа и тона - те са индивидуален избор на всеки и стига да не са в разрез с правилата и етичните норми на поведение - няма никакви проблеми.

(впрочем, аз също използвам много емотикони и често имам закачлива форма на комуникация с хората, но нали не винаги мога да си позволя да използвам такава ...)

По същество - към днешна дата, има ли оценки от изпита и ако отново няма - дали се обърнахте към преподавателите за повече информация?

Оставам на разположение.

Прекрасен и усмихнат остатък на деня! 😊

  

0
14/08/2018 16:33:19