Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mariazlatevatodorova avatar mariazlatevatodorova 0 Точки

Проблем с графично извеждане на връзка между таблиците в база данни

Здравейте,

Моля за помощ.

Желая да покажа графично връзката между отделните таблици в налична база данни.  На упражнението го показаха чрез десен бутон на папка Диаграми, която се създава след създаване на самите Бази с данни - в моята липсва подобна папка Диаграми. Каква може да бъде причината или има ли опция да се заяви по друг начини.

Благодаря предварително!

 

 

 

 

0
Database Basics – MySQL
VasilKotsev avatar VasilKotsev 805 Точки

Ако ползваш SSMS 18 Preview, диаграмите вече са depricated feature. Ще трябва да използваш Visual Studio или JetBrains DataGrip. Друг вариант е да не са setup-нати от db owner user-а.

0
mariazlatevatodorova avatar mariazlatevatodorova 0 Точки

Благодаря за бързият отговор, но не мога да разбера написаното, все още съм на основно ниво :)

Да, в момента съм на SQL Server Management Studio 18, какво означава диаграмите вече са "depricated feature" - трябва да се покажат от друго място или трябва да се инсталира Visual Studio за да се визуализират графично.

Другият вариант също ми е непонятен, как точно да изпълня " setup-нати от db owner user-а.",

 

0
VasilKotsev avatar VasilKotsev 805 Точки

Просто са премахнали тази функционалност от новото студио поради някаква причина... Трябва ти SSMS 17.9.1 за да можеш да ползваш диаграмите, може паралелно да се инсталира. Диаграми подържат и други IDE-та за работа с бази данни, като DataGrip, но е платен. Ако си част от основната програма на СофтУни има безплатни лицензи за всички продукти на JetBrains. Доста по-приятно е за работа, но диаграмите не са толкова красиви като тези от SSMS. Може и през Visual Studio да се работи, но там е нужно да се инсталират пакети и допълнителни настройки. Ако проблемът не се оправи със SSMS 17, значи може би има проблем с правата на потребителя с който се логвате на сървъра.

Все пак за изпита не са нужни, единствено помагат за визуализация на връзките между таблиците. Мисля, че можеш да ползваш и MySQL Workbench, който е безплатен, той също има хубави диаграми, но не съм запознат със способностите му да работи с MSSQL Server.

0
03/02/2019 17:56:34