Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
kamiga avatar kamiga 0 Точки

Ориентировъчна заплата за София - `Senior PHP Developer` (7 years+)

Здравейте, 

 

понеже тепърва ще се насрочват интервюта за работа, някой може ли да сподели от опита си, какви равнища на заплата биха могли да се договорят за позиция `Senior PHP developer` (7 years+) за София, евент. някакви ориентировъчни граници?

 

Поздрави

Тагове:
0
Общи приказки
Valleri avatar Valleri 292 Точки

Ами възможно е да работиш 7 години и изобщо да не си добър, мислите ти да са някъде другаде и просто да чакаш 8-те часа да минат. Ако си добър и нацелиш добрата оферта 5-7-10 к според мен. Виждал съм обяви, с изискване - Symphony и 3+ години опит за 3-7 к. Тоест зависи колко можеш да допринесеш. : ) Но всеки лев предполагам си е заслужен с много труд, така че ако е само за парите не си струва.
Успех!

-2
kamiga avatar kamiga 0 Точки

Да, годините не са гаранция като цяло, прав си, просто ориентировъчно ги написах. Да предположим, че мислите са където трябва и не сe чака просто да свършат 8-те часа, ей така. Става въпрос за работа, която да ти доставя удоволствие да я вършиш, а не да се скатаваш и да си чакаш заплатата. Естествено пък ако е в друга крайност, примерно някаква луда хамалогия и това е постоянно, няма да ти достави удоволствие със сигурност.

Примерно в работата ми досега се е налагало да поддържам проекти (засега успешно), които са писани на повечето добре познатите/известни в момента php-mvc-frameworks, поддържал съм `php` частта на проекти, в които се използват различни технологии/прог. езици,  проекти на `Symfony` съм нямал щастието да поддържам (за мое съжаление). Да кажем, че имам опит предимно с LAMP. Имам представа (практически опит) с PostgreSQL, MongoDB, малко опит с Node.js, Heroku, предпочитам `Git`, имам опит и с front-end, но съм по-скоро `back-end` dev. В момента съм `хлътнал` по laravel4/laravel5 :)

Не ламтя за най-високите заплати, дано да не е прозвучал въпроса ми по този начин, понеже знам, че има неща, с които все още нямам опит или тепърва се налага да ги разучаваш и т.н. (за пример `symfony`...). Имал съм късмета да работя с хора, които са с повече опит от мен и съм наясно с тези неща.  

Интересуваше ме стартово/ориентировъчно на какво ниво долу-горе може да се започне, знам, че зависи от много неща и от това как ще се представиш на интервюто и т.н. Питам, понеже не знам как точно стоят нещата за София, в случая аз съм от Варна и тук нивата на заплатите са различни от София, определено са по-ниски.

Ако има и други мнения, ще се радвам да ги видя, 10x!

2
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Понеже споменахте заплатите във Варна то те са точно двойно по-малки, което е трудно за разбиране понеже, ако в някой отношения е еднакво скъп град за живот сръвнение със София,то в други е дори по-скъп...

2