Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nvasilev avatar nvasilev 3 Точки

Зависимост от курса "Data Science"?

Здравейте, 

Преди няколко седмици се записах за този курс, но едва сега разбирам, че е част от пакета за изкуствен интелект, където първият курс от поредицата е Data Science и едва след това идва Machine Learning. 

Искам да попитам каква е зависимостта между двата курса и дали има концепции от Data Science курса, които ще бъдат използвани в Machine Learning курса и ако да - дали е нужно да се подготвим предварително за тях или ще бъдат представени в съкратен вид по време на Machine Learning курса?

Поздрави,
Николай

Тагове:
0
Machine Learning
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1281 Точки

без data science няма да знаеш как да си подготвиш данните за mashine learning-a, сега като гледах предната инстанция Данчо отдели време защото винаги има хора който прескачат между или без курсовете. Общо взето в data science се учиш да си подготвяш данните и визуализираш в mashine learning-a се ползват 2 библиотеки за трениране на модели. В  изкуствения интелект се вдигат невронни мрежи.

А и така или иначе сигурно пак ще се организираме в групи и по неща като скайп дискорд.. Не е лесно без някои от модулите но се оцелява.

И като цяло тоя модул е от 4 курса математика за програмисти, data science mahine learning, artificial inteligence

1
AlexanderHr avatar AlexanderHr 18 Точки

Аз точно като теб миналата година се записах за курса по Machine Learning, без да забележа, че той е чак 3-тият от поредица курсове. Това не беше никакъв проблем, въпреки че в началото ще ти бъде леко тежко.

0
dZf1aeA-meenatibiswal avatar dZf1aeA-meenatibiswal 1 Точки

Interact with machine learning algorithms in a data science course. learn Artificial Intelligence and get data science.
Data Science basically is an amalgamation of mathematics, programming, statistics, and design which are applied in order to successfully manage digital data collection.

Data science is the field of study that combines domain expertise, programming skills, and knowledge of maths and statistics to extract meaningful insights from data

-1
nvasilev avatar nvasilev 3 Точки

Здравейте,

Благодаря много за отзивчивостта и изчерпателните отговори! :) 

Като цяло математическата част не ме притеснява толкова, тъй като в университета мисля, че съм учил навремето повечето от концепциите необходими за курса. Просто не бях сигурен дали в Data Science курса има нещо специфично, което трябва да се знае, за да се изкара Machine Learning курса. Засега сякаш звучи обнадеждаващо :) 

Хубав ден! 

Поздрави,
Николай

0