[Team Building] - СофтУни турнир по шах-мат - има ли желаещи?
Имали други,които обичат тази велика игра?
Имали други,които обичат тази велика игра?
Бих се радвал ако се съберем хора,тук се вписва идеално.
Тази игра според мен трябва да се практикува от всеки,за съжеление все по-рядко срещам такива хора.
Мислих да пусна подобна тема, но предположих че няма да има желаещи..
Мен ме брой на 100% !
Направете документ като турнира по тенис на маса, за да се направи преброяване и да се види дали има смисъл да го организирате.
Поздравления за идеята! Едва ли ще съм в най-добрата си форма, защото не съм играл от няколко години, но бих учасвал заради спорта. Ако някой е фен може да потренираме някой уикенд.
Някой да направи темата важна - така както е за турнира по тенис на маса. Няма кой знае какво за коментиране и скоро ще падне доста надолу темата, съответно след ден-два ще е на следващите страници и доста хора няма да я видят ...
You got it.
Най-добре би било да се играе онлайн,така хем ще има повече кандидати.
Все още немога да създам такъв проект,така че нека да решим как би било най-добре.
Ако е онлайн къде точно да се играе и т.н.
Въобще имали начин да имаме наш си онлайн шах-мат?
Можеби г-н Наков ще ни направи
Наков със сигурност няма време да ни пише шах :D Аз съм навит да си напишем, даже се сетих как да стане без много тегави анимации и да не изглежда прекалено грозно. Ако се съберем повечко хора (за да има смисъл) и намерим време може действително да го реализираме.
не, онлайн не може да се играе по същата причина поради която няма online шах за пари - може да се лъже и няма защита. Всеки може да си пусне помощен софтуер на компа, или някой да му помага и т.н. Аз лично също предпочитам да играя online, тъй като съм свикнал само на 2D (започнах да се уча преди 2 години), но просто няма как да стане ... ще има поне 2-ма - 3-ма играчи от ранга на Каспаров и Топалов ...
Записах се, но ще участвам, ако не е онлайн и е през неработно време :) Предполагам и повечето хора ще са навити да е така :)
На мен също ми се иска да е на живо.
Незнам дали ще може да се организираме,до тук писането е лесно,но да се ходи някъде е съвсем друго.
Кажете вие как си го представяте,къде,как да станат нещата.
Аз мисля, че може и в залата на софтуни да се организираме, когато е свободна и освен това, който има възможност може да донесе шахматни дъски (и аз в това число). Колкото до някакви награди, класации и прочие - нямам идеи в тази насока, защото аз бих се радвал дори и да е любителски турнир без особена полза освен добре прекарано време, разбира се. :)
Ако можем да го организираме в залата на софтуни, проблемът с намирането на място е решен. Награди и всичко от този ред е напълно излишно - просто накрая ще обявим победител. В крайна сметка го правим заради удоволствието от играта и добре прекараното време, както отбеляза колегата ... поне аз така ги виждам нещата. За шахматните дъски вече е проблем, понеже ако всеки носи ще са различен размер, фигурите също ще са с различен размер и дизайн, и ще е доста неудобно, но е вариант. Но не всеки ще има на разположение за да донесе (аз нямам фигури), другия вариант е да съберем пари и да купим - в продавалник има едни доста добри турнирни дъски, картонени, които са по-подходящи от домашните и цената им е 2лв., размерът е нещо от рода на 40x40 см. приблизително - имам такава, но говоря по памет в момента.
http://olx.bg/shah-komplekti-novi-i51535061
Комплект фигури от същата обява са 13 лв, т.е. дъска + фигури = 15 лв / 2, понеже на една дъска играят 2-ма души = 7,50 лв/човек за комплект, което не е кой знае колко много, а си заслужава за каузата. Съответно, ако се съберем повече хора може и 1 дъска да се пада на 4-ма души, и просто да се въртим => 4лв/човек ще излезе ако сме 4-ма за комплект, а после дъските ги оставяме в СофтУни за който иска да играе - да ги ползва, тъкмо ще се събираме и друг път... Не изглежда особено сложно, просто всеки да напише дали го устройва, или да даде друго предложение...
Супер,имали желание от всеки ще стане.След като можем да използваме зала на софтуни,няма какво да му мислим повече.Разбираме се час и ден да се срещнем да дадено място даваме по 4-5лв и взимаме този вариант,който предложи колегата Чернаев.
И играта започва,сигурен съм че ако го реализираме това в зала на софтуни ще се присъединят и други хора.Сега просто си говорим.
Сега нека видим кой го устройва това.
1 - Аз съм за.
2 - Чернаев също.
Бройте ме :) 5лв един път - играем за кеф няколко месеца, какво по-хубаво :D
И аз съм "за"...
weonios, запиши си имената и e-mail в google docs-a (във 2-рия коментар *best answer* има линк). От там ще се свързваме със желаещите, когато приключим с организацията и имаме крайната бройка на участниците
Вече има развитие по темата,на 25-ти януари залата е свободна.Събираме се в СофтУни и се уточняваме последно колко сме и колко дъски ще взимаме,и след това започваме....
По имейл ще поддържаме връзка.
Много добра идея! Записах се.
Към колко часа в неделя?
Не видях час за 25.01., както и кой събира парите?
Колеги,
какво се разбираме за шаха? В неделя в колко часа ще се събираме, колко пари и т.н.?
Направи документа с възможност за редакция от всички, тъй като сега е достъпен само за преглед и няма как да се впишем така, или поне аз не мога. Писах в чата, но явно че не го виждаш - сори за спама ..