Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

quickben avatar quickben 966 Точки

Изместване на изпитна дата по Advanced JS. Що за глупост?!

Искам да попитам СофтУни кое за вас е по-важното да се напиете/напием на СофтУни конфа или да предлагате качествено образование?

Според послените промени ще имаме изпит на 20-ти а курса започва на 3-ти, това ни дава цели 17 дни да се подготвим по JS и с оглед на това, че пак ще се експериментира с нас и няма да се дава изпит който да прилича на тези при миналите курсове мисля, че е доста несериозно дори и глупаво да се очаква от някой да научи добре даден език за 17 дена.

Та така пак питам кое е по-важно за вас? Вече незнам какво да мисля, искате да вземете от 3/4 от хората в курса по 20лв за поправка или да останете 30-40 човека в трето ниво? Ние от няколко месеца говорим, че времето не е достатъчно вие всеки път намаляте срока за даден курс, извинявам се, но това вече е голяма глупост от ваша страна. Аз лично немога да взема насериозно курс който трае 2 седмици и 3 дена. Направо го сложете утре в 7:30 сутринта и поне да имаме достатъчно време за следващия курс.

A за хората онлайн става още по-зле с оглед на това, че отнема минимум 1 цял ден да се качи едно видео. И така и така пиша тема, да попитам ще имаме ли примерен изпит или отиваме на сляпо както става при първо ниво?

Също така тези измислени срокове тотално "прецакват" курса по КПК, аз лично не съм написал нито едно домашно(thanks to GoShow and CvetanG), не съм изгледал нито една лекция и не съм оценявал домашни на колеги, защото нямам време а не защото нямам желание. И познайте за 16 дена курс(защото лекцията беше вечерта) дали въобще ще отворя страницата на КПК курса, по който днес имаме workshop и/или лекция днес btw.

38
Въпроси за SoftUni 04/03/2015 11:04:51
Anonymous:
На въпроса е отговорено, изпита ще бъде отложен с няколко дни, повече инфо -> best answer
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки
Best Answer

Решихме изпита да е на 27 март от 10:00 до 14:00

Лекциите по дати ще са както следва:

  1. Advanced JavaScript Functions - 03.03.2015
  2. How to simulate OOP in JavaScript - 05.03.2015
  3. Prototype chain and Inheritance in JavaScript - 10.03.2015
  4. JavaScript Design Patterns - 12.03.2015
  5. JavaScript Best Practices - 17.03.2015
  6. Lab - Working with Modules - 19.03.2015
  7. Exam Preparation - 24.03.2015
  8. AMD and RequireJS - 26.03.2015
  9. Practical Exam - 27.03.2015

Графика на курса с повече подробности можете да видите от тук.

Надяваме се всичко, което правим да е във ваша полза.

Поздрави,
Владимир Георгиев
SoftUni Team
http://VGeorgiev.org/

9
05/03/2015 11:38:15
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Аз искам да попитам дали ще ни трябва за изпита RequireJS? 

Доколкото знам, за последния курс (JS OOP ), това е било нещо необходимо за изпита, а при нас тази лекция ще бъде един ден преди изпита.

1
ph.kolarov avatar ph.kolarov 63 Точки

Advanced JavaScript Functions - 03.03.2015 - Моля качете лекцията !

Това някаква подигравка ли е ? Днес има нова лекция, а аз още не съм изгледал първата. Kакво се случва?

Онлайн студентите също са хора. Повтарям казаното от мен на последната анкета.

Сигурен съм, че в по-големият процент онлайн студентите са работещи хора или хора с много голям дефицит на време. Един средностатистически работещ човек става сутрин в 7:00, за да стигне на работа в 9:00. Работи до 18:00 и се прибира в 19:00. Колко време за гледане на 2-3 часови лекции остава и колко време за решение на задачи? Максимум 4часа Дневно. Когато бавите видеата с 1-2 дни поради абсолютно необясними причини. Вие съкращавате още повече времето за учене и подготовка. 

 

12
05/03/2015 12:24:13
quickben avatar quickben 966 Точки

Мерси на екипа за проявеното разбиране, повече време повече взети изпити :)

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Имаш право. Ще го помислим. Утре на лекцията ще ви кажа какво сме решили в крайна сметка.

4
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Във връзка с това, че изпитните задачи/задача, ще абсолютно различни като идея спрямо тези на миналото ниво, имам молба: ако има примерна изпитна тема, тя да бъде качена достатъчно рано. Също така и подготовката за изпита също да бъде достатъчно рано, за да може хората, които сме онлайн да имаме време да го изгледаме, а не да се качи в деня преди изпита примерно...

5
04/03/2015 11:52:03
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"пак ще се експериментира с нас и няма да се дава изпит който да прилича на тези при миналите курсове мисля"

Здравейте колеги от Ниво 2... Тия дни ми направи впечатление, че курсът ви вместо JS OOP се казва сега Advanced JavaScript... С две думи каква е разликата му спрямо нашия, който се проведе есента?

 

"Също така тези измислени срокове тотално "прецакват" курса по КПК, аз лично не съм написал нито едно домашно(thanks to GoShow and CvetanG), не съм изгледал нито една лекция и не съм оценявал домашни на колеги, защото нямам време а не защото нямам желание. И познайте за 16 дена курс(защото лекцията беше вечерта) дали въобще ще отворя страницата на КПК курса, по който днес имаме workshop и/или лекция днес btw."

"Споко" и ние бяхме така :D :D :D Но наистина не оставяйте ученето по КПК за последната седмица преди изпита, колкото и да е невъзможно, попреглеждайте неща в хода на тези три месеца, иначе накрая просто е мисия невъзможна, обемът на материала е непосилен за една седмица...

2
04/03/2015 12:08:14
quickben avatar quickben 966 Точки

Разликата е, че ще опитат да ни научат как да използваме JavaScript-a както е замислено, а не както беше при вас да имитирате C# OOP използвайки JavaScript. За изпита ще ни трябват IIFE и Module pattern-a.

1
nedjo avatar nedjo 53 Точки

И аз съм съгласен. Два дена са си два дена, откъдето и да ги погледнеш и в това темпо на учене са от голямо значение. Тези, които са редовно обучение и не ходят на работа предполагам няма да им е кой знае какъв проблем, но за нас, които сме онлайн и съответно работещи ни остава много малко време. А и неделя е много по-удобно за всички - работещи и неработещи освен предполагам за тези, които наистина смятат да се напият на СофтУни Конфа. 

2
quickben avatar quickben 966 Точки

Пак е голям проблем, особенно ако искаш да вникнеш в нещата а не да назубриш точно това което ще ти трябва на изпита, това е големия проблем при провеждането на кратки курсове, че в крайна сметка научаваш много малко, което не е целта на занятието.

1
04/03/2015 12:48:19
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Повярвай ми (редовно обучение и не ходя на работа) - два дена са ми от голямо значение.

1
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

СофтУни - липсва ви организационен ресурс, вземете мерки вече. Просто ви трябват повече хора, организацията е прекалено голяма, за да се справите добре в сегашния си състав. 

Трябва ви и един солиден мениджър. Наков е визионер и лидер, но не е мениджър. Може да му се налага да влиза в ролята на такъв, но не му е това силата.

Проблемът със сроковете е проблем на планирането. На 3-ти март има подговотка за изпит и лекция. На 8-ми март има изпит и уъркшоп. Хайде, веднъж да беше, ще го преживеем, но това е тенденция. Сега заради конфа изпита е заложен в петъка преди него и пак ще ходим на изпит учили-недоучили.

При планирането един от важните моменти е да имаш план Б. Какво става ако се окаже, че преди 2 месеца сме сложили да има изпит в празничен ден? Имаме ли резервен вариант да променим датата, понеже е неудобна? Какво ще стане ако изместим изпита по Advanced JS с 4 дена по-късно?

При добро планиране проблем не би трябвало да има. При недобро планиране се навръзва лавина от проблеми - ако изместим изпита с 1-2 дена - тогава е конфа; ако е 4 дена вече ще е почнал следващия курс. Ако изместим следващия курс с 4 дена ни се размества програмата с цяла седмица, което вчера Влади загатна, че не било вариант. Липсата на каквото и да било пространство за маневриране с поставените срокове е силен сигнал, че има сериозен проблем с планирането.

26
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"СофтУни - липсва ви организационен ресурс, вземете мерки вече. Просто ви трябват повече хора, организацията е прекалено голяма, за да се справите добре в сегашния си състав. "

А същевременно моментът за СофтУни като сега формираща се институция е много важен, тъй като именно сега тя оформя и лицето, образа, имиджа си, реномето си пред обществеността..............

7
04/03/2015 14:42:00
veselinsavov avatar veselinsavov 219 Точки

Бих допълнил - СофтУни липсват ви и достатъчно кадърни лектори, както Matrix е написал не постигнете ли добър имидж сега просто няма да стане нищо. Пак се повтарям от една друга тема, но това според мене е голяма грешка лекциите да се водят от стипендианти от горното ниво. Ще е по- добре ако водят лабове workshop-и и тн. Преди 3,4 месеца г/д на някое от подготвителните нива се беше записала една стара приятелка и преди месец я виждам и я питам кво стана изкара ли изпита и тя ми аз даже не ходих на изпит нещо не ми вдъхнаха доверие, на лекциите почти нищо не се научава, а домашните са трудни, изводите са за вас :).

От както съм в софтуни не знам на колко хора съм препоръчал софтуни, но не са малко. В последно време с тези "лектори" стипендианти, нещата коментирани в темата, темата която Христо(ако не се лъжа) беше пуснал за дължината на лекциите и т.н., се замислям дали има смисъл вече да препоръчвам софтуни.. и дори дали има смисъл и аз да продължа със софтуни...

Преди да се запиша в софтуни един човек ми беше казвал изчакай малко да се утвърдят да видиш дали стават и тогава се записвай и май е бил прав. Надявам се да се оправят нещата.. :)

 

11
04/03/2015 19:05:01
cvetant avatar cvetant 75 Точки

На 8-ми март има уъркшоп по C# ООП, който курс свърши преди седмица ! Това е като да ти сложат упойка, след като са ти извадили зъб.

3
simeon.georgiev avatar simeon.georgiev 62 Точки

Абсолютно съм съгласен- сроковете вече са прекалено кратки. Този курс не е лек, а и JavaScript е важен език. За примерния изпит- ами видя се каква е успеваемостта без такъв на 1-ви март по ООП. Когато се даде нещо, което не е срещано под никаква форма е нормално човек да се притесни, а това влияе и на представянето.

3
04/03/2015 17:23:44
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

А на изпита по ООП какво са ви давали? Май само една задача е имало, вместо две?

0
Reath avatar Reath 188 Точки

За ООП-то не мога да се съглася. Задачата ви бе същата като тази на текущото ниво 3 с разликата, че вместо да разглеждаш два engine-а и да разузнаваш кое как се използва ти се дава само един engine на който трябва да направиш повече неща (смесица между двете задачи в едно). Така спестяваш огромно количество време като трябва да разгледаш и да работиш само по един engine, независимо че трябва да правиш повече неща по него. 3 часа да блъскаш по един engine и изведнъж да превлючиш към код, който за първи път виждаш и трябва да отделиш още половин-1 час да разучиш новия код изобщо не е лесно. За мен лично този подход за задачите в изпита е много по-добър и ефективен. Подготовките и изпита от миналия курс по ООП са предостатъчни за подготовка.

3
04/03/2015 18:39:10
quickben avatar quickben 966 Точки

Две задачи === две условия, ако неразбереш едното има шанс да разбереш другото, с една задача неразбереш ли какво трябва да направиш няма как да го направиш, малко сме офтопик, защото тук никой неговори за ООП курса ;)

7
Plami avatar Plami 373 Точки

И аз приветствам даване на такава изпитна тема, която по формат да е близка до тази изпита. 

И освен това след промяната на датата за изпита - защо е сложена в Петък ? Какво ще правят работещите ? Все пак вече има 2 зали и може някак си да се преправи първоначалния график.

3
05/03/2015 19:05:27
mar0der avatar mar0der 191 Точки

Освен деня не съм съгласен с часа на изпита. Ако остане Петък нека е от 9 или 8 за да може поне с половин ден отпуска да минеме. Тая година съм строшил 5 дена отпуска за софтуни а е само Март. Ще се лиша от море и ски ама пак ми се струва че 20 дена няма да ми стигнат до края на годината. Не е толко страшно да го направиме по рано. 

Към Влади: Извън софтуерната индустрия всички започват работа между 8 и 9 в България!

1
a.polyanska avatar a.polyanska 107 Точки

Използвам темата, за да си кажа впечатлението за курса въобще- не само, че се препуска като на съзтезание, закъсняват видеата, паралелно върви другият "най-важен" курс (КПК) и т.н , но смятам, че цялата концепция за изучавания материал трябва да се преразгледа. DOMдърво и събития се споменават мимоходом в последната лекция по JS Basics, а доколкото схващам това е основна за езика концепция, без която не можеш да пишеш на Джава Скрипт. Дават се задачи и се говори за ДОМ дърво, като че сме го разчепкали изоснови. Малко ми е като да уча математика без да знам таблица за умножение. Видях, че Телерик имат цял курс между basics и advanced нивото, който е именно за UI и DOM. Мисля, че щом ще се учи по-издълбоко този език- та дори това да означава три седмици- е добре да се мине през този материал по-обстойно- иначе остава сами да запълваме огромна дупка- кой колкото може. А не е това целта.

12
Plami avatar Plami 373 Точки

Абсолютно съм съгласна с теб, че ни липсват базови познания по DOM дърво,  а изведнъж скачаме още на първо домашно на задачи за работа с DOM дърво. А какво ли ни чака на изпита - май никой не знае още :D

5
10/03/2015 13:16:25
a.polyanska avatar a.polyanska 107 Точки

За мен това е много притеснително- после предстои друг курс по JS, т.е. имаш ли пропуск някъде към основите няма как да надграждаш. Аз съм от онази митична група на начинаещите, които разчитат, че прословутото качествено софтуерно образование ще им даде поне база, но добра и солидна, върху която да се развиват.

6
10/03/2015 13:24:30
Plami avatar Plami 373 Точки

Споко и аз съм като теб :) И след едно интервю, което минах скоро останах с впечатление, че хора които си учат сами без да плащат за курсове за обучения, знаят повече от мен. Направо трагедия :D Аз лично уча от лекциите на Телерик като именно първо изгледах лекциите на този курс, който е преди ООП Javascript, за да стана горе долу наясно що за животно е DOM дървото, но пак ми липсва практиката :)

5
10/03/2015 13:32:07
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.