[Exam Problems] C# Basics Exam 8 November 2014 -Gambling
Здравейте !
Понеже от вече час се боря с тази задача, та искам да ви попитам следното:
Понеже не се сещам за друг начин да намеря алгоритъм за изчисляване на процентите правя следното:
От дадения пример за вход:
100
2 7 9 А
използвам, че полученият процент 47.428 е процент от някакво число Х и това цялото е равно на сумата-32.
Получавам числото 67.4706 и след това го използвам, за да изчисля процентите със следната формула:
Процентите за по-силна ръка от тази на крупието = сумата на картите на крупието умножена по 100 и целият този израз разделен на 67.4706.
Програмата изглежда да работи, но само за първия пример (там откъдето намерих и изчислението).
Вероятно логиката ми не е правилна и това число не е универсално и ви моля за насоки(не искам чужди решения, просто някакъв hint , за да си довърша задачата) :)
Благодаря предварително!
Едит: Ето го условието https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/DownloadResource/298
Всички възможни ръце са 13^4=28561...
Да речем, че мога да напиша някакъв феномен, който пресмята силата на всички ръце и ги сравнява с тази на крупието...нужно ли е ?
Според мен трябва да има нещо по-лесно...просто не мога да се сетя. :)
Точно това трябва да прави програмата - да провери колко от тия 28561 ръце са печеливши, което значи, че трябва всички ръце да се тестват. След това се пресмята вероятността за победа и на база на тоя процент се вади изхода. Задачата е доста аналогична на други 4-ти задачи от изпити, няма някакви уловки или по-завъртяни сметки.
Целият процес ми се стори малко дълъг и бавен и реших, че се търси нещо по-хитро, но както и да е..реших я вече :). Благодаря !