http://pastebin.com/BgY4u337 Моето решение на 10та задача Odd Even Product.
Здравейте колеги,
горе-долу реших задачата, но горе-долу, тъй като за min number ми показва/остава стоиността за integer MinValue, a не най-малкото въведено число! Може ли някой да ми каже къде ми е грешката, моля!
Това ми е "кодът": Problem 3. Min, Max, Sum and Average of N Numbers
Благодаря предварително.
min трябва да го инициализираш с MaxValue.
Друга препоръка - след като знаеш предварително размера на колекцията, ползвай масив, няма нужда от списък.
И нещо, което доста улеснява нещата, ако ползваш Linq (using System.Linq в началото), имаш готови методи, които ти смятат минимални, максимални и средни стойности на дадена колекция, например може да кажеш: int min = numbers.Min().
Последно, вторият цикъл не е необходим. Може сметките за минимум, максимум и сума да ги вкараш още в първия цикъл. Средното е логично да не се смята в цикъла, а накрая, просто да се раздели сумата (след като е сметната окончателно) и да се раздели на размера на масива.
Ето 2 варианта за 17-а задача и от мен следвайки Euclidean algorithm.
Послепис:
17* се оказа по-лесна от останалите без :( . Дава верни отг. на примерите, но дано поне да е вярна хаха
Колеги , малко помощ :? Това ми е решението на 3-та задача : http://pastebin.com/EMdUPxk4
Но за Min , когато най-малкото число е = 1, дава min=0. И при закръглянето "avg" не го вади точно.
Благодаря , предварително ! :)
Заделяи масив голям колкото length, а именно:
int[] array = new int[length];
Защото като заделиш 10 и напишеш 2 числа примерно 1 и 5 останалите числа са 0 и от там ти се бърка.
Изобщо не се бях сетил за този вариант , благодаря ти , сега всичко е 6 :)) !
Здравейте, ето кода на задача № 4 от Loops-Homework чудя се има ли по-лесен начин за решаването на задачата!? http://pastebin.com/Ezchu2fC
Една забележка пропускаш да печаташ валетата.
Благодаря, попринцип валетата умишлено са пропуснати - нямам големи успехи в играта на карти :) !
Колега доста интересно решение string[] colors = { "♣", "♦", "♥", "♠" }; как успя да ги вкараш символите с това им представяне в масива.
Здравейте, някой може ли да хвърли един поглед на кода ми по Problem 18.TraillingZeros..
Смята вярно факториела на числото; раздробих го на цифрички и напълних в масив; след това reverse-нах масива за да започна с нулите в края докато цифричката е !=0.
count ми брои нулите, но изглежда има проблем защото не ми го принтира.
Ето го и кода:
Доколкото помня условието на задачата искаше да пресметнем колко нули има в края на числото без да намираме самото число, т.е. трябва да се потърси някакъв "елегантен" алгоритъм.
П.С. Ползвай pastebin или github за постване на код, някой модератор ще мине скоро и ще ти махне кода, защото нарушава правилата (до 15 реда може да копираш директно във форума).
Благодаря ти за отговора. Спазвам условието, което изисква output-a на програмата да бъде броят нули в края на факториела от числото. За момента не виждам друг начин, осве програмата първо да го пресметне и след това да преброи нулите, така че смятам че решението ми е валидно откъм алгоритъм. Въпросът ми беше за самия output, който ми прави проблем.
Поправих копирания код, мерси.
//Write a program that calculates with how many zeroes the factorial of a given number n has at its end. Your program should work well for very big numbers, e.g. n=100000.
В гитхъб ако запазиш даден файл със съответното разширение (в случая .cs), той ще ти направи форматирането и ще оцвети ключовите думи от езика (C#). Може да смениш на текущия файл разширението от .md на .cs, за да видиш разликата.
Права си за условието, не се иска изрично да намерим друг начин, освен смятането на факториела. Все пак ти препоръчвам да потърсиш в нета как да стане, доста по-бързо ще работи програмата, отколкото като смята един голям цикъл и BigInteger. Особено при 100000 на входа се вижда доста дълго зависване.
Конкретно по твоето решение, правиш доста излишни неща - масиви, стрингове (поне така си мисля). Ето леко коригиран код - ЦЪК.
Смятам факториела и после в цикъл увеличавам брояча докато последната цифа е 0; на всяко завъртане деля факториела на 10 и взимам наново последната цифра. Работи, но, както казах, доста бавно, поне 1 минута ми смяташе нулите на 100000! Предполагам това е била идеята ти?
Здравейте , прилагам кратко решение на Catalan numbers.
Кратко решение на 9. Мatrix of Numbers
На втория if не трябва ли да е >= вместо ==
Ако сумата на четните не е равна на сумата на нечетните отива в else.
така трябва да е , за да проверим дали сумата на нечетните е равна на сумата на четните