Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

charlike avatar charlike 114 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

83
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

1. Има проблеми при kachvane на изображения с Google Chrome и с Mozilla Firefox. С IE работи нормално. Доказателство:

https://softuni.bg/forum/questions/details/149/

2. Под IE не се изписва "CH" (като chehal), скоби - предните са на латиница, вероятно и други символи на БДС и на фонетиchна подредба. Не ползвам никакви страниchни кирилизатори и никога не съм използвал.

1
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Всичко е много хубаво :) Но без ясни и конкретни правила ще настане анархия :)

Дай на българина малко свобода за да я превърне на свободия ;)

Поне аз не видях да има някъде правила на форума !

1
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Ще има и правила, почти са готови.

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Вчера имах следните проблеми, не знам дали са оправени, в момента се опитвам да ги пресъздам, но:

Валидацията на полето за отговор ми се чупеше и изкарваше грешка когато се опитвах да поустна някакъв код, кодът беше този: (this.videoEl_.playbackRate -= 0.25;) , но ми се случи преди това още няколко пъти, не знам дали се получава заради някакво ескейпване на символи или друго, ще се опитам да го пресъздам, за да ви кажа точно грешката.

Другият проблем, на който се натъкнах - когато увисне за малко (дали е моята система или форума, знам ли), и съм цъкнал на добави отговор - след това същият този отговор се праща няколко пъти и ми се налага после да ги hide-вам дубликатите...

п.п: И малко предложения относно скриването - Когато се скрие отговор - counter-a на отговори да се намаля и съответно темата да се outpush-ва, защото по този начин можем да си държим темите горе без реално да обновяваме някакво съдържание..

2
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Да ще го поправим в следващата версия.

0
soniyagudiya avatar soniyagudiya 0 Точки

for me too


https://www.ghdsports.net/download/

0
26/02/2021 10:57:58
topalovr avatar topalovr 16 Точки
Дизайна и отчетливостта на буквите и символите на целия сайт в интернет експлорер 11 се вижда доста по-добре от хром и фаерфокс, с което се изненадах. Самия сайт изглежда доста добре, за което браво, а и все пак е нещо различно от това което сме свикнали да гледаме "by design" на фона на останалите съществуващи форуми. Въпрос е на време, мозъкът да свикне с визуализацията на новия изглед.
0
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Не намирам разлика в дизайна и отчетливостта, на хром обаче зуумът ми беше по-нисък от IE. Може би това подвежда.

И да има, струва ми се, че е използван Silverlight, затова (всичко се отваря много гладко). При Вас има ли някакви проблеми с изписването на "ч", "(", ")", може би и други символи под IE? Ползвам ъпдейтнат Win 7 64 бит, IE 11 (който уж се ъпдейтва сам), фонетична и БДС подредба все същия проблем. Не съм инсталирал флексоподобни и флексопроизводни.

0
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки
Аз бих искал да попитам как точно работи системата на точкуване във форума? Чисто информативно. :)
0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

+ Vote = +1 точка

- Vote = -1 точка

Като за бонуса към оценката трябва да се пише в съответния раздел на курса (В случая за подготвителния - "C# Basics")

0
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравейте,

  1. Би било страхотно всеки от нас да има опция за изграждане и съхраняване на списъсъци с различни имена за темите от форума- Любими, Интересни, C# изпит и т.н.
  2. Минусите да останат анонимни, но да има задължителна опция при слагането на такъв, да се посочи причина, която да е видима за автора на поста. Много често хората слагат минус просто защото не разбират нещо или си мислят, че са големи разбирачи. Нека има опция, като прочетеш за какво са ти сложили минус, да можеш да върнеш ЛС на човека (естествено за теб той ще си остане анонимен). Идеята не е да го напсуваш до 9-то коляно, а да му обясниш нещо ако има нужда.
  3. Класация по точки, а защо не и по-другите фактори - по брой на постове, по брой на минуси - дадени и получени, по брой коментари, по best answer. И в профила на всеки един от нас, да е видимо мястото му във всяка една от тези класации.
  4. А защо не и нещо като стената ни във FB. На профилът на всеки един от нас да има място за коментари за дадения човек - примерно: благодарности за някой изчерпателен пост или просто поздрав ...
  5. Списък за известяване - Слагам си го Наков в този списък и всеки път, когато публикува нещо или напише коментар, да получавам известие. А може и да не е само с потребители, може да се добавят и ключови думи.

За това се сещам в момента.

Поздрави!

11
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Доста от нещата сме ги обсъждали и с веремето ще се имплементират.

2
charlike avatar charlike 114 Точки

+1, Всичко перфектно, само това със стената не ми харесва. Не е социалка това, нека остне и нормално място в нета, където да няма тия вече стандартни изгъзици, че до гуа ми дойде - със сигурност не само на мен. :)

1
ViValDam avatar ViValDam 15 Точки

Защо пък минуса да е анонимен ? И плюса и минуса трябва да се знае от кого са и за какво са , защото някои си ги пляскат по инерция и двете и колкото и да е безобидно понякога дразни .

 

А , ако ме питате мен - изобщо са ненужни ! Никаква полза и никаква вреда от тях няма .

Аз вече познавам хората във форума и без да ги познавам лично знам, кои са заядливковците, кои са горделивковците и кои са готините хора и за щастие - повечето са такива.
-1
vladislav_hadzhiyski avatar vladislav_hadzhiyski 66 Точки
При мен бъга във форума е, че не на всички теми ми излизат отговорите като вляза в тях. Имам предвид показва ми че има примерно 3 отговора, но не ги визуализира.
2
Masovski avatar Masovski 211 Точки
Аз в такива случаи съм забелязал, че често линка завършва на /1, което ще рече, 2-ра страница. И ако няма резултати за тази страница, то не изкарва отговори. Пробвай се когато стане така, да промениш в линка това /1 на /0 или съответно, ако е по-голямо числото - сваляш на по-малко. Ето един пример, как се получава този бъг: Цък
4
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Ще проверим.

0
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки

Моля също в бутоните за форматиране на текста да се добави и бутон, който премахва форматирането и прави текста стандартен. Сега ми се наложи да paste-на код, след което то го оцвети сякаш е 'quotation', което изглеждаше чудесно, но когато след това ми се наложи да пиша отново нормално няма как да си върна шрифта на стандартния. Пробвах да го маркирам като Paragraph.. резултатът беше само в размера на шрифта, но фона остана. Ето и темата където не успях да си форматирам текста.

3
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки
След всички коригирания които опитах на поста си, изглежда успях да го бъгна тъй като сега е по-блед от другите. Не знам дали това е предвидено да значи нещо, но дори и да е така, не изглежда логично.
0
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки

Това вече е имплементирано в новият вид на редактора за писане, който много ми допада, обаче сега пък ми липсва фукнцията за хиперлинк?

0
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Да тотално забравих за хиперлинка. С следващия деплой, ще се появи.

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки
Има бъг с hot topic-ите (в случая: "Добре дошли във форума"), оцветени в червено - от страницата където се виждат всичките теми с множество рефрешове мога да нацъкам колкото си искам + или -.
1
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Поправено.

3
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки

Мисля, че ще бъде от удобство за всички, ако също се добавят номера на страниците на темите които имат няколко страници отговори, да бъдат не само най-долу на страницата, ами и най горе. Така че, като се наложи да стигнеш определена страница да не скролваш всеки път до най-долу за да преминеш на друга страница.

7
havihavier avatar havihavier 0 Точки

Yup! It would really be convenient if you add page numbers on the topics Click Here

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.