Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

charlike avatar charlike 114 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

83
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

С риск да повторя някои от колегите, ще напиша предложение за цялостна концепция относно social елемента във форума. Взаимствана е на много голям % от StackOverflow.

 

- Трябва да може да се пишат както отговори така и коментари към главния въпрос, не само към отговорите. Разликатамежду коментар и отговор, поне главната, е, че коментарът не вдига темата най-отгоре. Т.е. ако просто искам да коменирам нещо за повече информация, която да даде автора, не е нужно да ъпвам темата.

 

- Когато някой ми коментира Въпрос или Отговор - да получавам нотификация за това. Т.е. ако съм автор на тема и някой бие коментари върху самата тема - получавам известия. Ако съм отговорил в някоя тема и ми коментират отговора - пак получавам известия.

 

- Да се направи система за споменаване с "@" знака. Ако примерно аз съм коментирал в някой въпрос/отговор и някой друг коментира нещо, но го насочва към мен и напиша "@RoYaL, еди какво си" да получавам известие за това.

 

- Да получаваме известия за промяна в рейтинга - с колко и на кой пост точно сме били вотнати.

 

- Да може да се гласува само при следните условия:

* Гласуващият има поне 1 седмица активност във форума (последователни дни)

* Гласуващият има поне 10 написани отговора, като в Общи дискусии не се броят

* Гласуващият има поне 20 положителен баланс от репутация (т.е. някой с 25 плюса и 15 минуса, е на 10 плюс само и не може да ме вотва

 

- Гласуването с минус да отнема толкова точки рейтинг от гласуващия, колкото и от рейтнатия юзър

 

- Ако дадена тема събере повече от 25 минуса, да се заключва

 

- Ако даден отговор събере повече от 25 минуса, да се предложи вариант на написалия го да го изтрие доброволно

 

- Да нямаме право на повече от три отворени въпроса. Отворени въпроси се считат такива, на които не е маркиран Best answer или не са заключени от модератор.

 

- Ако даден въпрос има 1 или повече отговора, 48 часа след задаването му, да се промпт-ва задалия въпроса да избере вече best answer

 

- Да се въведе жертва на репутация с цел по-стойностни отговори. На цената на 50 рейтинг, зададен въпрос да стои пин-нат най-отгоре в съответната категория за 72 часа.

1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Интересни предложения. По някой от тях ще работим, но със сигурност ще ги обсъдим. Известията са вече факт, както във сайта, real-time, така и по мейл.

0
DJZoning avatar DJZoning 85 Точки

Здравейте!

Не съм чел всички постове, не знам дали е било предложено, ако е било може би не трябва да поствам предложението си.

Предлагам да има поле за търсене.

1
havihavier avatar havihavier 0 Точки

Yup There was another person also suggesting a search box for convenience. 

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Поздрави за новата система за real time notification. Много ми харесва как работи, може обаче да се направи когато ти казва че някой е отговорил на темата ти да отива директно на тази страница с мнението му а не само на темата. Искам също да предложа да се сложи и от горе на страницата цифрички за страницата, защото на мен лично ми е много мъка да скролирам надоло секи път ако не искам да чета съответната страница и особено ако има много коментари на мненията :) 

2
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

И на мен ми липсва горе указател на страниците, за да мога директно да се докопам до последната :)

2
charlike avatar charlike 114 Точки

Именно. Един от най-главните проблеми са, че мненията/коментарите нямат пермалинкове. Но и до това ще се стигне. :)

1
mantodeus avatar mantodeus 17 Точки

Няма да е лошо и да могат да се трият известията след като са прочетени, ще спестите малко излишни записи в базата :)

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Има малък бъг в системата за известия! Ако си написал отговор на тема, и после си го и коментирал, и някой след теб го коментира ти праща 2 известия - 1 че са ти коментирали отговора и 1 че са коментирали отговора, който и ти си коментирал !

1
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Мерси за обратната връза, ще го фикснем :)

1
Fleshian avatar Fleshian 379 Точки

Едното което вече са го написали клегите това е да можем да преместваме страниците от горната част на поста, това предполагма няма да е трудна имплементация. Другото е да има някаква маркировка че дадена тема е заключенаоще преди да влезем в нея, че преди малко се мятам да отгооварям на въпроси и влизам и гледам че са заключени.

0
hkdobrev avatar hkdobrev 48 Точки

Според мен трябва да се ползва нещо готово като Discourse - http://www.discourse.org/

 

Много неща липсват, а тези, които ги има не работят добре или не изглеждат добре. На Софтуерния университет форума не му е ключовия продукт и не би трябвало да губи време да го разработва.

 

Липсва търсене, mentions, по-добър редактор, известията не са добре направени и т.н. Но това въобще не е призив тези неща да се правят и интегрират в сегашната система.

Моля ви използвайте нещо по-добро и готово.

0
beBoss avatar beBoss 507 Точки

И защо трябва да се ползва нещо готово? Форума се разработва в момента с цел да се интегрира с цялата система(сайт/джъдж) и се добавят една по една опциите, които са необходими. Известията ще се оправят(все пак вчера ги пуснаха), редактора нищо му няма, ще се оправят няколко проблеми с него (code tag-a най-вече). И какво значи ключов продукт на "Софтуерния университет"? И кой губи време да си направи система, която е направена по нуждите на университета? Има си хора за тази работа и те не си губят времето, защото то това им е работата, да направят форума, сайта и всичко свързано с университета.

3
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Колега, не ползваме нищо готово т.к.

  1. Повечето качествени неща са платени
  2. Не отговарят на модела, който прилага Софтуерният университет
  3. Ако искаме да ги приспособим към нашия модел изиква разучаване на тяхния source code
  4. А ако не са писани и на технологиите, които използваме ние (което в доста случаи е така) , миграцията ще ни излезе доста скъпо

Знаем за голяма част от бъговете, но просто имаме огромно количество неща за направа и няма как за 1 месец да имам напълно готова и функционираща система, но с течение на времето нещата ще стават все по-добре и по-добре, обещавам :)

5
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Здравейте, колеги.

Бързо предложение за малък "ъпгрейд" на форума. Става дума за видим отвън timestamp на последния отговор в дадената тема. В момента форума изглежда ето така. Ограденото с червено е информацията за последния отговор към дадения въпрос/тема. Цъкаш на Answered -> Отваря ти директно този отговор, цъкаш на Username-a -> Отваря ти профила на човека. До тук - ОК.

Защо смятам, че timestamp тук ще е полезно нещо?

Всеки когато отвори форума има различен начин на "обхождане" на страницата. Някои помнят броя отговори миналия път и като забележат, че отговорите са повече, тогава отварят темата. Други хора помнят кой е последния отговорил и като видят, че е друг Username-a чак тогава отварят темата.

Какво става обаче, ако аз не съм отварял форума последните 2 дни (например): Последния път, в който съм посетил форума съм забелязал, че последния отговор по темата Х е бил на Asen. Сега влизам и пак виждам, че последния отговор е на Asen. Отвън освен ако не погледна броя на отговорите, няма как да разбера, че Asen е писал втори път. (Независимо дали е направил double post или просто са писали Pesho и Gosho отговори и след тях пак Asen е писал.)

Допълнения, предложения, по-смислена имплементация на тоя timestamp отвън?

TL;DR - С timestamp отвън, ориентацията относно отговорите ще е по-лесна. Пример.

1
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

Мисля, че това ще стане доста лесно. В понеделник може да го спретна набързо :)

2
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Аа, възможно ли е да контролираме известията и по-точно получаването на имейли от тях? Че изведнъж ми се наспами пощата яко :D Не намирам как мога да се отпиша от тях и мога ли изобщо, без това да засегне официалните и по-важни съобщения (не, че не съм в час с тях тук xD)

Едит: Мерси. Търсех ги в "управление на акаунта" незнайно защо. :D

0
Teodor92 avatar Teodor92 569 Точки

В редакция профила има 1 кило тичета, с който може да се контролира какво да се полуава :)

0
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Teodor92,  още преди седмици се отписах от всички мейли, като съм си оставила само да получавам известия тук, в системата. Но въпреки това, продължавам да получавам писма в пощата когато някой коментира мой отговор или други неща. Това бъг ли е, или другаде трябва да се отпиша?

0
gudov avatar gudov 274 Точки

Няма да е лошо нотификациите във форума, да могат да се трият по някакъв начин, а не да се налага една по една да се отварят за да изчезнат.

1
iuli1478 avatar iuli1478 49 Точки

Моето предложение е да се сложи търсачка на форума. Мисля че така ще намираме много по-лесно информацията която търсим и също така ще се избегнат повтарящи се теми. Иначе като цяло форума е много добър.

2
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Това вече няколко пъти беше предлагано и ще има търсачка на форума. 

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.