An error occurred while processing your request.
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 114 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

83
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
IvanStoyanov avatar IvanStoyanov 68 Точки

1. Мисля, че ще е добре да има една търсачка, защото таговете показват всички теми, а когато напишеш конкретно нещо ще излязат няколко и няма да се ровим из страниците. Това е просто идея.

2. Добре ще е да добавите някъде съпорта на форума и асистентите. Когато имаме някакъв въпрос/проблем да се свържем с тях по някакъв начин.

3. Както гледам всички се радваме на готовите домашни на колегите, та мисълта ми е че може да добавите подраздел на C# Basics "Домашни" където да ги обсъждаме, защото е доста омешано в момента. Всеки пита, а преди това не е потърсил дали има вече подобна съществуваща тема/въпрос/проблем. Та в този раздел по ред на домашните да се направят теми и в тях да ги обсъждаме, а C# Basics да остане за всичко останало свързано с езика. Според мен е по-добре да има 7 теми за домашните от колкото безброй много, с които разделът така само се спами. 

3
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Здравейте. Днес забелязах, че навигационния бар като цяло в целия сайт, не само във форума се е посчупил малко :) Изместил се е надолу малко. Става дума за Google Chrome.

Edit: Сега забелязах, че ако си разширя browsera се оправя, явно ако е по тесен прозореца от необходимото първо си го позиционира където намери място и после го прави на навигационно бутонче :) Извинявам се ако такъв е замисъла на поведение :)

0
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

Да, знаем, за това, но като цяло е проблем, само ако имаш повече бутони в навигацията :) При нормалните User-и не се наблюдава подобно поведени, а за админите/модовете, ще го фикснем в бъдеще :)

0
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравейте,

Не мога да сваля домашни за проверка от "Въведение в програмирането", а крайният срок за изпращането им изтече. smile

Поздрави!

2
Fleshian avatar Fleshian 379 Точки

Тъкмо и аз това щях да репортвам. Като натисна линка за проверка ме връща към началната страница на сайта.

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Пробвайте пак. Би трябвало да нямате проблеми.

0
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Оправено е, благодаря! smile

0
Velichkov avatar Velichkov 87 Точки

Аз лично мисля, че ще е добра идея

1)Да се имплементира функция "Търси".

2)Да има възможност да се подреждат постовете по Дата/Гледания тн.

Ще е доста по-лесно според мен.

2
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

Да, планирали сме това.

0
Masovski avatar Masovski 211 Точки
Забелязах този бъг, току що:

Цък.
1
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

Интересно. Стиловете си изглежда се бъгват някъде. Ще погледнем.

1
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Бих искал да съобщя за едно дребно недоразумение, което се получи, докато оценявах домашни:

След като оцених първото домашно, понечих да оценявам и второ такова, обаче презаредих страницата и системата изпрати коментарите и оценката от първото оценяване на второто домашно. Това най-вероятно означава, че човекът няма да получи адекватна рецензия. Какво може да се направи?

Благодаря.

0
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

За съжаление, не може да направим нищо по-въпроса. Но това ще се филтира от оценяването на рецензиите :)

0
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Като се опитах да изпратя оценката, се появи следната грешка:

An error occurred while processing your request.

The parameters dictionary contains a null entry for parameter 'id' of non-nullable type 'System.Int32' for method 'System.Web.Mvc.ActionResult SimpleTreeOptionsEvaluate(Int32, Suls.Web.Areas.Trainings.ViewModels.HomeworksEvaluation.SimpleWithThreeOptionsEvaluationViewModel)' in 'Suls.Web.Areas.Trainings.Controllers.HomeworksEvaluationController'. An optional parameter must be a reference type, a nullable type, or be declared as an optional parameter. Parameter name: parameters


System.ArgumentException: The parameters dictionary contains a null entry for parameter 'id' of non-nullable type 'System.Int32' for method 'System.Web.Mvc.ActionResult SimpleTreeOptionsEvaluate(Int32, Suls.Web.Areas.Trainings.ViewModels.HomeworksEvaluation.SimpleWithThreeOptionsEvaluationViewModel)' in 'Suls.Web.Areas.Trainings.Controllers.HomeworksEvaluationController'. An optional parameter must be a reference type, a nullable type, or be declared as an optional parameter. Parameter name: parameters at System.Web.Mvc.ActionDescriptor.ExtractParameterFromDictionary(ParameterInfo parameterInfo, IDictionary`2 parameters, MethodInfo methodInfo) at System.Web.Mvc.ReflectedActionDescriptor.Execute(ControllerContext controllerContext, IDictionary`2 parameters) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionMethod(ControllerContext controllerContext, ActionDescriptor actionDescriptor, IDictionary`2 parameters) at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.<BeginInvokeSynchronousActionMethod>b__39(IAsyncResult asyncResult, ActionInvocation innerInvokeState) at System.Web.Mvc.Async.AsyncResultWrapper.WrappedAsyncResult`2.CallEndDelegate(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.AsyncInvocationWithFilters.<InvokeActionMethodFilterAsynchronouslyRecursive>b__3f() at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.AsyncInvocationWithFilters.<>c__DisplayClass48.<InvokeActionMethodFilterAsynchronouslyRecursive>b__41() at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.<>c__DisplayClass33.<BeginInvokeActionMethodWithFilters>b__32(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.<>c__DisplayClass21.<>c__DisplayClass2b.<BeginInvokeAction>b__1c() at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.<>c__DisplayClass21.<BeginInvokeAction>b__1e(IAsyncResult asyncResult)

Controller name: homeworksevaluation

Action name: simpletreeoptionsevaluate

0
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

И при мен се случи. Хванали сме момента на обновяване на системата :)

 Оправи се в рамките на минути :)

1
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

Мисля че сте засякли нова версия, но за всеки случай пак ще погледнем :)

0
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Здравейте,

Написах отделна тема, за да не мажа тук, но поствам линк, понеже е доста свързано.

Няма да е лошо да се показва в профила на всеки един статистика за проверка на домашните, както беше направено със статистиката за участие във форума, т.е. да има статистика по брой оценени домашни по тема, както и рейтинг за рецензиите.

Ето линк към оригиналната тема.

 

Друго, което няма да е лошо да се имплементира, с цел да се въведе някаква "стандартизация" на таговете е да се позволи да се autocomplete-ват при писането им.

Имам такъв фючър в PM* системата ми е и доста удобен - като започнеш да пишеш таг и системата ти го донаписва. Така не можеш да се объркаш пишейки, да допуснеш печатни грешки. От друга страна имам разделение на таговете по проекти, което тук може да се направи по категориите във форума.

 

Поздрави

 

 

* PM - Project Management

2
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Статистика за броя домашни е необходима по-скоро като лична, чисто организационна информация, а не публично в профила. Но за рейтинг на рецензиите звучи интересно, защото ако процентите от проверки на домашни не са достатъчно мотивиращи, тогава репутацията на профила за хората е наистина важна - дали няма да "проличи" ако пишат шаблонни и безполезни коментари или напротив - колко са ангажирани наистина да помагат и да бъдат полезни с коментарите си... нещо такова. Т.е то е ясно, че хейтърите веднага отпадат и биват "филтрирани", а помагащите си личи кои са във форума, но това би бил интересен социален експеримент: дали хората ще започнат да влагат наистина внимание и старание в оценяването ако от това зависи някакъв негов личен рейтинг и репутация?

1
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Може би хората ще започнат да влагат внимание и старание. Но как ще се разграничат тези, които го правят безкористно, от тези, които се надяват да извлекат облаги? Самото публично повдигане на въпроса доста затруднява това.  

1
LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Мисля, че така ще започне да важи качеството, а не количеството на проверените домашни.

Ще е важно дали си допринесъл с дадена рецензия или просто си проверил дадено домашно заради точките или заради статистиката.

 

0
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

 И при мен цял следобед ги няма. :)

0
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

Да знаем за бъга, но е доста.... митичен т.к. не оставя никаква следа от какво се чупи :D Разследваме :)

0
kliko avatar kliko -2 Точки

Предлагам да се вкара търсачка във форума, с която ще намираме по- лесно дадена тема и, предполагам, няма да има толкова еднотипни теми, които ги има 5 теми еднакви.

0
Teodor92 avatar Teodor92 577 Точки

Планирали сме го, но просто не е останало време да я довършим. Ще се постараем да я има в скоро време.

0
havihavier avatar havihavier 0 Точки

Yup! It would be easier if there would be a search engine. Thanks for the suggestion

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.