C++Advanced-Regular Exam-Format Lines - Не мога да си прочета входа
Здравейте, колеги!
Някой би ли ми обяснил как да си прочета входа? Пробвах по следния начин, но не става:
std::string input;
getline(std::cin, input);
int maxWidth = 0;
std::cin >> maxWidth;
Тъй като входа ми даден на няколко реда, с getline() функцията не мога да го прочета целия защото тя чете докато не стигне символ за нов ред. По условие ни е дадено да четем докато не стигнем до стринга ###. Затова пробвах да го подам като трети параметър на getline() функцията, но тя приема само char за трети параметър. Пробвах да подам само един символ: getline(std::cin, input, '#') и така прочита целия текст, но тогава пък не мога да си прочета maxWidth защото getline() чете до първия # и програмата очаква да и подам int за maxWidth, а аз реално и подавам следващия # от останалите непрочетени два такива. Гледал съм всички лекции, но не се сещам да сме решавали такъв казус. Ще съм благодарен ако някой ми обясни как се чете такъв вход.
Моят подход беше да прочета целия вход на веднъж и да го заредя в istringdtream(), с който да напълня един list. Но докато се усетя, че само с getline() няма да стане, мина час и нещо и преминах на следващите задачи. След изпита видях в нета как се чете такъв вход с getline() и си реших задачата, но след дъжд качулка...
https://pastebin.com/Xn8Q1Dtm