Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Kolimnared avatar Kolimnared 9 Точки

[Exam Problems] Java Basics - 07 Jan 2015 - Грешка при авторско решение

Здравейте колеги,

решавам минали изпитни варианти от Java Basics и мисля, че се натъкнах на грешка при авторското решение. Става въпрос за изпита от 7-ми Януари 2015 - Problem 3 - Fire the Arrow.

Задачата навярно доста от вас са я решавали и си спомняте - матрицата със стрелки(стрели), които се движат в определена посока, по едно поле на ход;

Проблема е, че когато местим стрелката и тя моментално заема позицията си, но ако минем отново през позиция на вече преместена стрела, тя отново ще се премести. Тестовете излизат, но явно не са били зададени такива, които да влизат в изключението;

По долу прилагам изображение (ако катринката не се покаже, кликнете), за да поясня....

IMG

 

Е, изпита е минал отдавна, а може би нарочно са направени тестовете така, че да няма грешка за да не се уложнява задачана и т.н., но при тест със принтиране на матрицата стъпка по стъпка се вижда, че нулевия тест не върви както е показано в примера. Не е кой знае какво, но реших да го постна все пак... :)

0
Java Advanced 11/05/2015 18:42:54
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Проблемът беше забелязан по време на изпита и тестовете бяха променени впоследствие. Иначе имаше три теста, които гърмяха с правилно решение точно заради липсата на проверки в авторското решение.

В близко бъдеще (може би другия месец) ще започнат да се изчистват от системата подобни грешки. Все още стоят сбъркани условия или решения за някои задачи на места. Има събрана информация за всички пропуски, но се изисква време да се оправят неща, натрупвани вече 1 година.

0