[Exam Preparation] Проблем с integration tests и с превода на LINQ към Entities
Започнах да решаам лаба придържах се кум условието, но какво ли не правих тестовете не минаат и не минаат.
Това е проекта https://github.com/alexxx6/Web-Services-And-Cloud/tree/master/Online-Shop
Другия ми проблем е когато използвам статичен метод за създаване на ViewModel в LINQ ми казва, че не разпознава този метод и не може даго преведе към Entities. Не мога да разбера какъв му е проблема след като е показвано в лекциите, а и аз съм го правел в предходни домашни. Опитах през пропърти, но и то не проработи.
Това е проекта https://github.com/alexxx6/Web-Services-And-Cloud/tree/master/BugTracker
Логин теста ми връща респонс със статус код 404 NodFound без никакъв месидж. Написах един тест за метода GetAds който е без аутинтикация и ми върна InternalServerError.
Еxpression пропъртито също не работи както съм спомена във въпроса, но опитах отново и пак не сработи.
Грешката която ми хвърля е: "The LINQ expression node type 'Lambda' is not supported in LINQ to Entities"
Create expression-ът трябва да се подаде по следния начин:
Предполагам слагаш ламбда (=>) и се получава двойно => и затова гърми.
Относно дадените тестовете - те ли не ти минават? Ако твой тест ти връща InternalServerError то значи нещо в твоя код е хвърлило ексепшън и той не е бил обработен. Сложи breakpoint в началото на екшъна, който тестваш, и виж къде с какво гърми.
Ок прав беше за ламбдата.
Написал по точно преписал съм само теста за login и PostAdWithInvalidAdTypeShouldReturn400BadRequest които бяха дадени в заданието те бяха почти написани имаха само 1-2 todo-та за assert-те които дописах. Единствено аз написах тест за взимне на всички обяви и другото което направих е, че пренаписа нещата да се постват анонимнм обяви, но и двата теста гръмнаха с InternalServerError.
Дебъгвам откакто възникна лроблема, но когато сложа breakpoint на екшъна който тествам и почна да дебъгвам то не спира там, а спира чак на асърта който гърми
ПС: В postman всичко рабити.