Може ли да се хакне Viber?
Здравейте,
според мен всеки човек познава програмата Viber, след инсталиране на телефона или на PC се иска верификационния код, който е пратен на съответния номер и за да довършите операцията номера трябва да е физически пред вас за да стане.
Та по същество, напоследък много приятели ми задават въпроса, дали след като има този верификационен код, дали е възможно трето лице да регистрира номера ти при положение, че физически номера не е при него, а при собственика му. На този въпрос, лично отговарям с твърдно не, но както е известно не може да знаеш всичко.
Въпроса ми e същия, но към вас - Възможно ли е, непритежател на телефонния ви номер да се регистрира и да навлезе в личното ви пространство?
Много благодаря, предварител!
Антонио Тодоров
Да, това е неуспорим факт то е ясно, че хората от по-висши служби извършват такъв тип дейност, която удобрявам, защото какво му дреме на един такъв служител, че обсъждам един коя си, без да съм заплаха към, които и да е. Трябва да има конторол, за мое щастие не подкрепям никакви общества или хора, които нямат си и на идея за какво живеят. Тука става въпрос като цяло за обикновени хора, които са лъгани по подразбиране от отговора ти от други обикновени хора, че vibera им бил хакнат и за това съобщението с рогатни да кажеме не е бил от него.
Иначе и аз съм на мнението, че трябва наистина да имаш доста познания и интерес за да хакнеш нечии Viber. Това за конспирацията, което казваш дори вече не е обществена тайна. Бях гледал по National Geographic ако не се лъжа, че хора на случаен принцип са били подслушвани и се вадили огромни досиета за целия им живот.
По принцип, по начина по който си задал въпроса, аз го разбирам, дали изобщо е възможно - очевидно, да. А за средностатистическия потребител - бях чувал за случаи, че някой си паралия намерил някой си хакер и му платил, за да може да следи вайбъра на жена си / любовницата си. До колко е възможно в БГ - не мога да кажа, предполагам че има не малко хора, които могат да го направят, друг е въпроса, за колко пари и как да ги намериш ( едва ли влизаш в някой форум и просто търсиш човека, който може, но пък знае ли човек ). В конкретния случай за ругатните: едва ли някой ще му хакне телефона. По-скоро приятелката му/жена му/детето му/ приятел за бъзик го е взел и го е написал или самия той и се прави на луд ( само предположения ). Краен вариант: някой пичага е разбрал, как се прави и е хакнал вайбъра му и се гаври, но това се проследява също не толкова трудно, друг е въпроса, кой ще го направи :)
А относно контрола - ами пак си зависи. Аз лично съм много против някой да ми рови из кореспонденцията, ако ще и само за жени да си говорим, но пък от друга страна предполагам е трудно да се разграничат двама човека / аз и някой си, който видиш ли "им" трябва /, но и това вече си е съвсем друга тема ( и то не малка ).
Просто пример: защо 1.1. от компютърни защити е: ползвай офлайн компютър и също така, не малко хора с възможности използват телефони от преди 20 години и до ден днешен.
EDIT: само казвам - не съм разбирач, нито хакер, това са само предположения и мое лично виждане на нещата :)