Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nikola.donev.9 avatar nikola.donev.9 1 Точки

Уверение за настаняване на общежитие

Здравейте,

Предполагам, че въпросът за настаняване на общежитие не вълнува само мен, но и мнозина други студенти. Доколкото разбрах от СофтУни ти издават уверение, че си техен студент, и с него отиваш до някой от държавните университети и питаш (момичето на рецепцията ми каза, че СУ са най-склонни да дадат общежитие). Искам да разбера, ако наистина е възможно да се настани човек на общежитие по този начин, и дали някой е успял да го направи това досега. Благодаря предварително.

Тагове:
0
Fundamentals Module
Annie avatar Annie 87 Точки

Държавните университети настаняват в общежитията си първо техните студенти (първо, второ, трето класиране) и след това ако има места приемат и студенти от други университети. Предполагам, че към началото на октомври ще могат да те настанят. Би трябвало да ти искат уверение и разменно писмо. За студенти, които не учат при тях заплащането е с около 30 лв. по-високо. Успех! :)

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

СофтУни не ти дава студентски права, защото не е акредитиран университет -> тези разменни писма и уверения трудно ще бъдат признати от родните ни университети. За СУ забрави според мен - напливът е огромен, местата малко, отношенията между двете институции не особено партньорски... Моята препоръка ако наистина имаш нужда от настаняване в общежитие е да запишеш освен СофтУни и университет-партньор. Само МТМ College е столичен и не съм сигурен дали предоставят общежития, но със сигурност с уверение от там или от ВСУ/БСУ ще имаш по-голям успех.

0
veselinsavov avatar veselinsavov 219 Точки

Ако MTM College предлагат разменни писма в ТУ ще ти е най- лесно, защото ТУ имат най- много общежития съответно и имат студенти в техни общежития от почти всички университети. Но има една малка подробност, че може би ще ти се наложи да направиш някое друго дарeние... /ако ме разбра :D/

0
programigo avatar programigo 0 Точки

Здравейте, колеги. 

Имам много спешно питане. Приеха ме в Софтуерния Университет, но сега имам проблем с общежитието. Преди малко ходих до общежитията на Софииския университет и оттам ми казаха, че не могат да ме настанят при тях. Искам да попитам към кой университет мога да се обърна и да получа положителен отговор за настаняване ? Имам издадено уверение от СофтУни.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Щом е много спешно просто позвъни по телефона на СофтУни - Контакти

0
programigo avatar programigo 0 Точки

Аз вмомента съм в университета, те ми казаха да попитам във форума другите колеги, които сега ползват. Затова имам предвид, че е спешно :(

0
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Здравей колега, на твое място бих проверил темите за споделени квартири, които се намират из форума тук, или бих пуснал нова, ако съществуващите не са актуални. Акредитираните университети не са длъжни да те настанят, и ще трябва или да им се 'молиш', или да дадеш някаква сума на 'правилния' човек, освен ако не са закъсали супер много за студенти и имат излишни свободни места. 

0
BoreDum avatar BoreDum 3 Точки

Ако все още търсиш може да провериш "Департамент за езиково обучение - ИЧС". Приемат чуждестранни студенти и такива които учат в университет на който не се полагат общежития. Ако не се намира друго мисля, че това е най-добрият вариант. Дано съм помогнал.

2