Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

kasskata avatar kasskata 492 Точки

Залата на университета

Здравейте,колеги.

 Доста дълго мислех дали да пиша по един въпрос,който ме мъчи откакто сме започнали курсовете,

но след семинарът по LINUX за начинаещи,ми се случи нещо ужасно пред очите и нямаше как да не попитам...

Вчера след семинара на път към спирката  на тролей "2" двама цигани нападнаха на 100 метра от мен една жена за да я окрадат.Докато се усетя жената беше на земята ,а от близката улица пребягаха две 15-годишни момчета и нападнаха ромите с шутове в главата.2 коли спряха,шофьорите попитаха какво става и след като разбраха и те нападнаха циганите...жената излезна невредима,но циганите изядоха боя ,не знам дали са станали въобще от улицата после.Да не казвам че в близкия вход до случката едно момиче тръгна да помага но приятелят и с нея и заби два шамара за да се върне при него (явно се караха за нещо) и й се развика да седи при него.

Преди 1 седмица си говорех с роднини,които гледат телевизия редовно(новини не гледам от 2 години). Разбрах че "Хаджи Димитър" и "Манастирски ливади" са най опасните квартали на София след"Люлин" и "Надежда". НЕ искам да обидя никой от тези квартали, просто така съм чувал...

Обръщам се към Тийма на SOFTUni и най-вече към г-н Наков, който безкрайно уважавам.

Аз не съм побойник и не харесвам насилието, извадено от малкия екран и от игрите.Предполагам че още малко и след 2-3 месеца максимум, ромите които живеят от другата страна на булеварда след университета,ще разберат че в сградата прииждат хора от всички квартали на София,кой с IPhone,кой с последен модел ASUS R.O.G(2000-2500 лева ) и ще има масови хайки за програмисти и въобще ще стане страшно за автомобилисти,мотористи,колоездачи,и ПЕШАци.

Например ж.к. Младост не е много по-спокоен квартал,но поне на главните улици не се разхождат главно роми след 20:00 часа.

 Много ми се идва и на част №1 и то присъствено за да помагам на колегите или да ми помагат,но след това май ще се запиша онлайн на курсовете, защото Университета е в опасна зона за хора със скъпа техника в себе си и с градския транспорт.

Въпросът ми е малко радикален,но какво можете да направите по въпроса за още една зала извън това населено място и да е на по-достижимо с метро например... И още нещо.Мислили ли сте за маршрутка до залата,която да събира и прибира колегите... Знам че няма да ме разберете грешно и благодаря предварително за оговорите

Бързам да сложа линк към колежка отворила тема за шофьорите които са отдадени на каузата да помогнат с транспорта.

Тук можете да се запишете или да се чуете лично с шофьора за да пътувате заедно с него.

Тагове:
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Аз ще идвам с автомобил и 4-ма души мога да карам до хотел Хемус. Ако това помага нещо.

0
kasskata avatar kasskata 492 Точки

евала колега

само не виждам желаещи за транспортиране.трябва да го направим като обява.само че не знам как

0
kasskata avatar kasskata 492 Точки

ЕТО и решението с транспорта в тази ТЕМА.

на Линка можете всички с коли които нямат проблеми да закарат или да върнат или и двете някой/някоя колега/колежка/колеги.

Благодаря за отдадеността на Вас шофьорите.

0
d.georgiev.91 avatar d.georgiev.91 63 Точки

Не е особенно удобно и приятно мястото. Мен не ме е страх дали ще тръгнат да ме бият мангалите, за да ми гепят лаптопа, ама мястото е ужасно и наистина си напълно прав. Аз съм голям човек, както се вика sealed, но наистина какво прави някой по-слабичък и дребен колега или колежка? Да не говорим, че това с транспорта е супер кофти, понеже мястото е малко забутано и вечерта нещата с градския транспорт са малко кофти, особенно когато има семинар и е до късно. Някой от темите са доста интересни, но фактатът, че вместо да седя и слушам, трябва да се чудя, дали няма да изтърва автобуса ме отказва, да идвам присъствено. Предполагам, че поради причината, че на Наков бързаше да намери удобна и голяма зала заради това се получи така. Искркено се надявам след като университета се разрастне да се премести в някога голяма сграда и на по-добро място, както е академията на Телерик, а до тогава може да почакаме.
П.С. Качвайте си домашните по хранилища, че да няма после, ама аз тва домашно или тоя проект колко го мъчих и накрая мангалите ме джобиха. sealed

6
batebobo avatar batebobo 90 Точки

Тихо, колега! Шшшшш! Заради теб сега не мога да го използвам това извинение... явно пак ще се наложи да обвинявам кучето :(

5
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Кучето ми изяде флашката :(

4
d.georgiev.91 avatar d.georgiev.91 63 Точки

Колеги вие се бъзикате, но аз така след неправилно използване на команди в Linux и писане на домашни и проекти цяла година си видях живота на лента и почти ми се доплака. Тъй, че правете си Backup!!! 

2
MartinBorisov94 avatar MartinBorisov94 52 Точки

И аз съм се замислял точно над това. Посещавах вечерните лекции  и  найстина си беше страшничко. Особено като веднъж ми се наложи да чакам 285 40 мин. Освен по един електрошик, на едро ще ползваме отстъпка :Д. Шегата настрана, една вечер към 21,00 часа чаках пред НБУ и едно момче излезе от сградата с електрошок  в ръка.

0
wartus avatar wartus 152 Точки

Не ,че нещо но живея в Хаджи Димитър от 20 години и ,такова нещо каквото ти ми казваш никога не ми се е случвало и не съм виждал ,нито чувал.Като си пуснеш новините не мисля ,че някога са споменавали моя квартал...за мен това е супер спокоен квартал ,малък в много паркове и майки с деца...това ,че вие се прибирате с циганския 85, 285, 86... който минават през СТОЧНА ГАРА си е ваш проблем.Който ме е попитъл съм му казал да си хваща тролей 1 до СУ,ПОПА,НДК.Разбирам ,че няма метро и че на някой не му е удобно ,но това не значи ,че квартала е цигански и бил най-криминален... преди 10 години имаше 3 цигански къщи,който ги бутнаха... не знам къде си ходил тази нощ,но повярвай ми ако си вървиш по булеварда към стадиона нищо лошо няма да си случи и в 4 часа сутринта...сестра ми която живееше в Княжево ... дойде тук да си гледа детето...цигани има в Левски Г и Връждебна...съжалявам за това което ти се случило ... но това не значи ,че университета ще е под обасата на мургавите...мъже сте на 20 и кусур години...

И за всички,които чакат 2ката на последната спирка... ТРОЛЕЙ 1 

22:00
22:13
22:33
22:53
23:13
23:33
23:53

спирка "Стадион Г.Аспарухов " на 5 мин от софтУни


ПП Извинявам се за по грубия тон,но просто се ядосах...надявам се да ме разберете

9
go_2_sleep avatar go_2_sleep 29 Точки

wartus по-принцип никога не пиша в такива теми но теб просто не мога да те пропусна.

 

Първо според мен не вникваш в болката на автора и останалите коментирали темата -> Те не искат да оплюят квартала като цяло, а субектите които обикалят улиците.

Второ абсолютно са прави, че квартала е изолиран от към транспортни връзки и всички без кола са обречени -> Няма нито 1 голям квартал с който да има директна връзка ! Пожелавам ти успех след 22ч да ловиш 2-3 транспорта за да се прибереш.

 

Освен това хората не са виновни, че им се налага да хващат 85,86,285. На тези автобуси няма лепенки : Опасно - цигани и бездомници вътре!

 

Циганите живеят в катуните зад Кауфланд - това е на по-малко от 5 мин път пеша от сградата. Според теб това, че това се води квартал Орландовци а не квартал Хаджи Димитър оправдание ли е, че пълнят улиците за да просят и ограбват ?

Освен това, всяка вечер оня наркоман проси пари и гони хората пред Фантастико нали ?

 

Не ме разбирай погрешно - аз живея в съседен на Хаджи Димитър квартал. Това са стари квартали и населението вътре е културно, но от съседните квартали Орландовци и Христо Ботев циганите прииждат всеки ден за да правят поразии.

 

И на мен ми е удобна локацията на сградата, но този квартал е по-скоро за живеене а не за посещение с образователни цели.

 

3
kasskata avatar kasskata 492 Точки
Съжалявам,колега но за теб може да не е страшен квартал(тъй като живееш в него), но виж че има 2 страници колеги, които се притесняват.А да ти кажа ходил съм 4 пъти до сградата и на четвъртия път да ми се случи това...10 години живея в "Студентски град " и досега съм бил свидетел само на едно престъпление идеята за Герена е добра ,а тролея минава ли оттам някъде ?
0
wartus avatar wartus 152 Точки

Да минава точно от там 

0
LenaB avatar LenaB 112 Точки

За да не чакате по спирки най-добре предварително проверете сайта на Столична компания градски транспорт, има разписание за всички спирки, може да проверите в колко часа пристига вашето превозно средство на съответната спирка и да си разпределите времето:

http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/schedules

На всяка спирка има и табло с номера на спирката, предполагам повечето имате мобилен интернет, дори и да сте забравили да проверите предварително въвеждате кода на спирката в сайта с виртуални табла и веднага получавате информация в колко часа ще дойде тролеят/автобуса:

http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/virtual-tables

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

В допълнение, за тия със смартфоните, има и специални такива приложения, които подпомагат тази дейност и даже те засичат по GPS, за да не ти се налага да помниш коя спирка беше това.

Аз лично когато ми се е налагало да ползвам градски транспорт съм се възползвам от програмката DroidTrans. Върши перфектна работа.

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

И аз ползвах DroidTrans и нещо ме разочарова и сега съм на СофБус 24 smile

С теб пак сме един под друг wink Май е време да пием бира smile и да се запознаем лично.

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Ами ще трябва, да :). Ще се разберем нещо с теб, само да минат празниците!

Иначе аз други програми не съм ползвал, може както казваш да има и по-добри от DroidTrans.

0
ViValDam avatar ViValDam 15 Точки

Най-добре е да се прибирате нощем на групи и то по-големички - така хем е весело , хем безопасно .

 

Аз съм ходила до залата само веднъж - на вечерният изпит и на излизане помолих 2 момчета от СофтУни да са движа с тях - една колежка също се присъедини и хем си приказвахме ,хем не ме беше страх - пък и сама нямаше да открия никога спирката surprised на тролея 2 , забутана из уличките и доста отдалечена от унито.

 

Та според мен - движете се на групи , защото наистина могат да се появят "лилави", пък и не само "лилави" , заради компютрите , даже и никога преди да не са били там..

Това важи зе всички квартали, не само за Хаджи Димитър.
4
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Здравейте,
Съгласен съм с доводите на хората писали досега, но относно преместването на лекциите за по-рано през деня, мисля че не е възможно от гледна точка на това, че повечето от лекторите са хора, които активно практикуват програмиране и през деня са заети с обичайните си задължения на работното си място.

Затова смятам че този вариант отпада. От друга гледна точка, евентуално организиране на маршрутка би било добра идея и подрепям това с две ръце.

0
nikolay.dimov83 avatar nikolay.dimov83 143 Точки

Вие пък изкарахте Хаджи Димитър като Бронкс или Харлем - стига преувеличения. Ако трябва да посоча най-опасен квартал в София без да се замислям щях да избера Студентски град - там има съвкупност от много алкохол, дрога, провинциални комплекси, чужденци със статут на студенти, които далеч не са дошли да учат, през вечерите на weekenda квартала гъмжи и от пияни софиянци. 7-мо районно е най-натовареното в София и е кошмар за всеки патрулен полицай. Живях там 4 години и съм се нагледал на всякакви ексцесии и бруталии. Другото гадно място в София е района между джамията,  централна гара и женския пазар - съмнителните елементи са преобладаваща част от хората там :)

 

Може да ми праснете някой минус, но аз лично намирам за позитивен факта, че хората на улицата са се втурнали и са предотваратили обир - на повечето места никой не би се намесил и жената щеше да е обрана, а правата на крадците спазени.

 

Иначе не забравяйте, че има много работещи, които въобще не могат да идват през деня - на мен също не ми беше приятно, че основните лекции не са през уикендите, но не се оплаквам - в крайна сметка угодия за всички не може да има.

8
externo avatar externo 119 Точки

Най-съвпадащото с моето мнение. Ама разбира се, че пребитите мангали са показател за изграждащо се общество, в което хората си помагат и още повече, че хората от колите са попитали какво става и са преценили правилно ситуацията да ги донабият.

От друга страна щом 15-годишни са се справили, явно мангалите са лесно упражнение и при подходяща нагласа повечето мъже в софтуни биха се справили. Все пак е добра идея ходенето на групи не само в този квартал.

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.