Подредба на елементи на клас
Каква е конвенцията за подредба (не ред на писане) на елементите на един клас в C#?
Поле, конструктор, пропърти, метод? И по-дълбоко - първо статичните полета или първо не-статичните?
Каква е конвенцията за подредба (не ред на писане) на елементите на един клас в C#?
Поле, конструктор, пропърти, метод? И по-дълбоко - първо статичните полета или първо не-статичните?
Ето как трябва да са подредени според StyleCop (едно тулче, което се кара за неправилно форматиране на кода): http://stackoverflow.com/a/310967
Като цяло е въпрос на конвенция и в някои проекти може да редът да е различен, но важното е да се установи един начин и той да се спазва. От вас ще изискваме в курса по КПК да спазвате конвенциите на StyleCop.
Накратко: константи -> полета -> конструктори -> пропъртита -> методи. От всяка група първо статични, после нестатичните. По отношение на accessibility (public -> internal -> .. -> private).
Виж първите лекции по КПК. Конвенцията е - полета, конструктори, пропъртита, методи, вложени типове. Не съм сигурен делегатите и ивентите къде спадаха, сигурно след методите.
Друга конвенция е да се пишат първо статичните членове, както и публичните преди тези с по-ограничен достъп. Т.е. публичен статичен член трябва да е преди публичен инстанционен, публичен статичен трябва да е преди скрит статичен и т.н.
StyleCop ще ти подскаже ако не си подредил нещата правилно, проучи как да си го сложиш, понеже зависи и от Resharper май.
Ето ти един guide за това как да си инсталираш StyleCop за VS2015, взет от форума на Телерик.
"Ето още как може да инсталирате преработка на StyleCop за VS2015 тази поддържа StyleCop settings:
How to install it :
Source : тyк.
Това на мен по този начин ми върви перфектно и съм много доволен.