Предстоящи подготвителни курсове
Здравейте,
Доколкото съм разбрал от форуми и официалната информация на сайта, предстои подготвителен курс (Ниво 0) за университета. Това ме изненадва, тъй като следващата "изпитна сесия" е септември месец. Това ме кара да се питам:
Ще има ли някакъв прием след завършването на предстоящия курс и ще има ли други подготвителни курсове след това преди дългоочаквания изпит през септември?
Благодаря, че ми обърна внимание.
Искам да попитам друго и се надявам отново да ми отговориш ако знаеш.
В случай, че завърша подготвителния курс и се явя на изпит, мога ли да запиша след това присъствено обучение и в зависимост от резултата ми да бъда приет като стипендиант или се изисква да съм изкарал присъствено обучение, за да имам възможност да бъда стипендиант?
Може да си стипендиант, но това зависи от много фактори - резултат от изпита, предаване и проверка на домашни, форумна активност и т.н. Прави се и интервю с кандидат-стипендианти.
@mihayloff14 Когато обмисляш дали да се запишеш присъствено или онлайн, имай предвид как се образуват точките за класирането накрая. За да не търсиш ти пускам цитат на Наков: "
Да, който е онлайн, му сметнахме изпита с тежест 100%.
Който е присъствено, му сумирахме точките:
Някои хора имат бонуси от форума, но не сме прекалявали (само 15 души имат повече от 1 точка форумски бонус)."
При сегашния изпит имаше доста случаи на хора, които са изкарали по-малко точки на изпита и са присъствено да са по-напред в класирането от такива с повече точки, но са онлайн, заради точките от домашно и форум. Общо взето се оказа, че за да си онлайн и да си стипендиант, ако нямаш 500 точки на изпита нямаш шанс. Всъщност, нивото е високо и дори да си присъствено пак трябва да изкараш 500, но ще имаш възможност за бонус от форум, което може да те изтегли малко напред.