Принтиране на снимки
Здравейте колеги,
Искам да ви попитам къде си принтирате снимки, като не говоря за професионални фотографии ами за обикновени семейни снимки с размер 10/15см примерно. Вече за втори път си патя, един път принтирах една морска снимка е OfficeOne и ефекта беше ужасен, хората имаха оранжев тен с лилави проблясъци. И разбира се тоя магазин го отписах за следващо принтиране. Сега реших да пробвам тука едно квартално магазинче, на което си пише че е специализирано за печат на визитки, снимки, и т.н....За всеки случай поисках да пуснат една снимка да видя как ще стане и беше добре, хареса ми и ги пуснахме всички. Прибирам се после вкъщи, тръгнах да разглеждам снимките..и с ужас видях отново лилаво-розови лица. Върнах се в студиото, поспорихме с човека, естевствено той не се даде...каза Ами такива са си....и наистина като ги отворихме на неговия монитор излизаха по-розови отколкото на моя...та просто нямашее какво да кажа....Такива му били настройките и ако съм искала да са такива като на моя лаптоп да съм занесла компа си и човека щял да ги "обработи" за да излязат така, разбира се на друга цена....Та както и да е, да не ви занимавам с това. Просто моля ви кажете ми къде да си изпринтя хубави снимки, каквито са, както едно време във фотостудиата, без лилави лица и други нежелани "ефекти".
Благодаря
Поздрави
Весела
Едва ли някой може да се изкаже по-добре от лектора ни. Междувременно незная с какъв фотоапарат са снимани, но що годе добрите показват на екрана крайния ефект. След лутане преди години си направих труда да се възползвам от една сладка промоция, за което и до днес съм щаслива. Просто си купих принтер с възможност за печат и на фотохартия и принтабъл дискове! С други думи родих се :)
Неискам да правя реклама но мисля, че и други биха се съгласили с мен за марката Canon. С добавка от тяхната фотохартия и глави от х5 лв. Всички гаражни фотаджийчета и високо "квалифицирани" разбирачи, пратих да си сготвят един постен боб :D !
И след калибриране на монитора можеш да си правиш домашни експерименти колкото ти душа иска! Кеф ти лилави кеф ти сини, ако искаш все аватари :D
Успех и Дерзай! :)