Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Burov777 avatar Burov777 3 Точки

Сорс код и задачи

Здравейте Колеги,

Начинаещ съм и понеже срещам трудности, относно кое и как да уча, за да се подготвя, реших да Ви питам.

Въпросът ми е, на това ниво от курса трябва ли вече да можем сами да си пишем сорс кодовете, дадени в упражненията.  Те са си дадени и с copy/paste  е лесно но дали това е идеята? Трябва ли да се наизустяват отделните команди и да се вниква в тях.

Благодаря Ви и поздрави,

 

Даниел

 

 

 

 

Тагове:
0
Programming Basics
a.beshovishki avatar a.beshovishki 79 Точки

Ще ги запомниш. Идеята е ако нещо не разбираш нещо да го намериш в нета и да решиш проблема :)

0
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Задачите, които са с подробни обяснения са направени за да видиш стъпка по стъпка какво се прави. А задачите, на които не е показан кода се предполага, че трябва да ползваш знанията, които си натрупал от предните задачи. Нормално е да поглеждаш от време на време за някой синтаксис, но като цяло идеята е да почнеш да свикваш с дадени команди и да вникнеш до някъде в смисъла им. Ако още ти е трудно, гледай видеоматериалите, които са качени в раздела на курса.

1
Burov777 avatar Burov777 3 Точки

Благодаря Ви,

И двете мнения са ми много полезни.

Вече реших в Гугъл един проблем.Домашните, които трябва да решаваме с наученото до тук, трябва ли да почнем да ги качваме някъде, или засега са само за нас, качването предстои един вид?

Благодаря предварително!

Поздрави,

Даниел

0
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Може да ги тестваш в Judge системата на сайта, обикновено след всяка задачка пише "Тествайте решението си в judge системата: " и линк към раздела, в който трябва да пробваш кода си.

0
vasilev_vasilev avatar vasilev_vasilev 2 Точки

Можеш да ги качваш и в https://github.com така за изпита, ако ти потрябва някое решение ще ти е на един клик разстояние. Пък и по нататък сайта ще ти трябва.

1
radi81 avatar radi81 43 Точки

Здравей, ако искаш ми пиши. Ще се опитам да ти помогна с каквото мога.

0
06/05/2016 18:22:26
kiso_blg avatar kiso_blg 56 Точки

Да, трябва да можеш да пишеш сам сорс кодовете, че и повече. Не напразно както в предишните упражнения, така и в тези са дадени задачи, чиито решения изискват познания за материал, който още не сме взели. Идеята е да се научим да решаваме такива проблеми сами и ако много се затрудняваме, да попитаме за помощ. И не, тук нищо не се учи наизуст. Всичко се научава с практика и много практика.

0