Новата организация на обучението
Правилно ли разбрах от срещата вчера, че в сравнение с хората, които са завършили SoftUni преди промените, като краен резултат ще покрием 1/4 от материала за двойно повече време?
Правилно ли разбрах от срещата вчера, че в сравнение с хората, които са завършили SoftUni преди промените, като краен резултат ще покрием 1/4 от материала за двойно повече време?
Не.
Към сегашния материал се добавя още материал. После ти си избираш определена сфера (C#, Java, JavaScript, PHP) и специалзираш към нея. Самата програма се променя, за да имаш повече време за изучаването на материала,който си избрал. Ако си достатъчно способен, ще имаш възможност да "прелетиш" през програмата и да завършиш обучението си в софтуни след по-малко от година. Ако това темпо е прекалено високо за теб, просто си караш нещата едно по едно и в крайна сметка учиш около 2 години :)
Няма да е 1/4 от материала. Която и професия да избереш, ще изучаваш и front end и back end, но специализирано за тази професия. Плюс това в независимо в коя професия си, изучаваш и малко JavaScript и HTML+CSS. Ако се справяш добре, реално можеш за доста под 2 години да ги приключиш нещата, така че не мисля, че сме ощетени...даже напротив.
Ще използвам темата да задам и аз своите въпроси към екипа на СофтУни свързан с новата версия- СофтУни3.0.
Първо адмирации за новата концепция. Крайно време беше да се направи тази специализация. Много ми хареса, наистина! Положението изглежда страхотно за сега започващите (направо им завиждам :)) и доста интересно за поне преполовилите го :) ... дано прехода да е добре обмислен защото предишния (1=>2) си беше здрав земетръс (поне за мен). Не бих искала да чакам 1-ви май за да разбера как ще ми се отрази отново всичко това. В тази връзка:
Може ли да се даде по-детайлна информация относно съдържанието на конкретните модули по професии - разбивка по курсове + кредити към тях? Потърсих, но не успях да открия, може и да изпускам нещо.
И втори въпрос: Разбрах от представянето на г-н Наков, че кредитите за взетите вече изпити ще се запазят и няма да се преизчисляват. Но той спомена също, че за да компенсират това кредитите на курсовете по новата програма са увеличени, което означава, че при всички случаи няма да сме взели всички кредити за ниво и професия. Какво правим в този случай - явяваме се отново на изпити за да покрием необходимото ниво кредити или нещо друго ? Как ще се отрази тази помяна на хората които са в края на обучението си ? Трябва да преповторят обучението си ли ?
За тези въпроси, не пропускай лекцията в сряда. Наков спомена, че тогава ще има разяснения и за по - напредналите в курсовете.
За тези въпроси, не пропускай лекцията в сряда. Наков спомена, че тогава ще има разяснения и за по - напредналите в курсовете.
Групата, които сега завършихме Fundamentals няма ли да продължаваме с традиционния Back-End?
Ще продължим но чак есента, след този "ориентационен модул/курс".
А дали се плаща допълнително за него?
Заплаща се, по новата програма си е 4 месечен модул, и е отделно от fundamentals-а, който някои сега довършват, други сега започват
Колега няма да е зле да си погледнеш имейлчето, че друга форма за контакт не си оставил.