[Judge] Programming Basics - C код?
В Judge системата може ли да се изпозлва C код? Помня, че в някое видео бях чул, че може, но не виждам да го има като опция. Пробвах с опцията за C++, но ми даде Compile time error.
В Judge системата може ли да се изпозлва C код? Помня, че в някое видео бях чул, че може, но не виждам да го има като опция. Пробвах с опцията за C++, но ми даде Compile time error.
Когато нагласиш на C++, можеш да пишеш и на C, но имa някои особености, виж във форума, в секцията за C Programming имаше тема. Така беше на изпита по C. Възможно е и да е нужно самата задача да е пригодена да може да се реши на C.
Ето ти извадка от FAQ-то на СофтУни, относно разрешение езици в Judge системата
" Може да пишете на някой от следните езици за програмиране: C#, Java, C++, JavaScript и PHP. "
EDIT: Сега пробвах да пусна няколко "програми" писани на C, и си работят. Както колегата каза по-горе, трябва да си го нагласиш judge-a на C++ и си готов
Здравей!
Няма проблем да пишеш на C, но както каза колегата DiyanTonchev92, има някои особености. Например ако имаш алокиране на памет в задачата, задължително трябва да кастнеш към типа за който заделяш памет, т.е пред malloc/calloc/realloc да сложиш в скоби типа за който заделяш памет. Другото е, че фунцкията getline() не работи и трябва ти сам да си имплементираш. Това са двете особености за които се сещам сега и бяха от значение на изпита по C. В темата C Programming би трябвало да е описано повече за този проблем.
Покажи какво събмитваш и каква грешка ти изписва.
Може да прегледаш и тази тема за някои особености.