Резолюция на екрана на лаптоп.
Привет колеги, понеже обмислям да си закупя нов лаптоп. Имам следния въпрос към колегите които се занимават с програмиране от доста време.
По-голямата резолюция на екрана, плюс ли е или минус. Кое препочитате.
Привет колеги, понеже обмислям да си закупя нов лаптоп. Имам следния въпрос към колегите които се занимават с програмиране от доста време.
По-голямата резолюция на екрана, плюс ли е или минус. Кое препочитате.
Според мен по голяма е по добре. Аз съм с 1920х1080 и ми е добре. Побирам повече неща на екрана :)
Здравей колега,
Първо зависи колко инча ще ти е екрана, но по-голямата резолюция винаги е плюс.
Аз съм с 14-ка на личния лаптоп на 1280х800 и с 14-ка на служебния с 1600х900 и определено предпочитам 1600х900.
Аз също съм категорично за по-голямата резолюция. Ако пък толкова са ти малки после икони и т.н., просто ще увеличиш dpi-то и/или фонта, нищо не губиш.
И аз твърдо подкрепям по-голямата резолюция. Аз съм с 15.6 и FullHD и определено има разлика.
Ако нещо е малко в общия случай лесно става по-голямо:
Control Panel\All Control Panel Items\Display при мен е на medium - 125% и всичко е ОК.
Когато си избирах лаптоп, това беше едно от основните изисквания + матовия екран задължително.
Дори ако имаш възможност потърси и IPS екран.
Да, по-голямата резплюция, повече неща. Но и нещата са по-малки, иконки, шрифт и т.н. и започваш да се взираш а това натоварва очите.
Е, ако е над 15.1 инча, по-голямата резолюция си идва на мястото ... иначе аз съм с 1366 х 768 и съм си добре. Но определено - от голямата резолюция нищо не губиш. Пък и ако не ти харесва, просто ще си я смъкнеш