Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Може ли малко информация за .git ignore

Здравейте :) Понеже потърсих, но не намерих отговор реших да ви попитам следния въпрос относно .git ignore файлът в github repository. Първият ми въпрос е знаете ли защо само в първото ми създадено repository ми позволи да си създам подобен файл. Той е много полезен, защото игнорира излишните файлове от проекта автоматично и е много удобно. Във всяко следващо repository, което опитам да създам когато искам да направя този файл, просто няма C#. Има C и C++, но ясно помня когато си правих първото repo, че тогава имаше C#. От тогава повече не можах директно от github да създам такъв файл.

Вторият ми въпрос е след като се създават други repositories как мога и в тях да добавя този файл. За момента аз го правя като съм си клонирал първото repository в локалното хранилище и оттам копирам файла и го поставям евентуално в новото repository. Любопитно ми е дали има друг и по-умен начин за товa. 

За първи път задавам въпрос тук, така че моля за извинение ако съм объркал нещо. Също се извинявам и евентуално за правописни грешки в момента пиша от телефона.

Тагове:
0
Programming Fundamentals 19/05/2016 10:41:22
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки
Best Answer

Няма C#. От gitignore mенюто избираш Visual Studio.

При самото създаване на репо v GitHub имаш опция add gitignore.

1
12/06/2016 00:02:12
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Явно са го променили :) През 2014 го имаше :) Благодаря ти за отговора. Ще пробвам :)

0