Упражнения за онлайн студентите
Не съм сигурен, че разбрирам правилно какъв е статусът на упражненията и домашните за онлайн обучаващите се по новата система, а и слайдовете точно там са малко зацапани както в Java, така и в C# лекциите. Едно разяснение е добре дошло.
1. Какво правим с тези упражнения онлайн студентите, като не сме на място да ги решаваме? Те влияят ли на оценката и как? Ще се качват ли дема с решени задачи. Ако не, как да ги имаме?
2. Ще има ли домашни за предаване както по старата система? Ако да, с каква тежест са?
3. Каква е точната разбивка на теглата от оценката по компоненти. Проекти, изпит, домашни/упражнение?
Въпросът ми е валиден както за advanced Java-та така и за C#.
Тенкс.
На слайдовете на първата лекция пише друго - изпитът е 75%?! Но дали и за онлайн студентите не е ясно. Отделно има ли възможност решенията от judge да достигнат до нас? Преди имаше едни дема, сега нима няма да ги има? Тези решения и дема са може би най-важното нещо за подготовката.
Принципно във всяка тема има по 3-4 задачи, предназначени да се решат като се ползва точно определена част от материала от лекцията (най-често това са стандартните методи на някоя колекция или нещо подобно) - гледай на тези задачи като на един тип загрявка за по-сложните, които следват след тях. (Демата, от едно време бяха точно това, просто показани най-базовите команди за съответния материал)
Вторник и четвъртък има упражнения, на видеата от тях се показват решенията на по-завъртените задачи от "домашното". Недей да очакваш да има решение на абсолютно всяка задача (ако една задача се решава за 20-30 минути, и има 20 задачи в домашното - като при Sets-Maps / Sets-Dictionaries това както и да го погледнеш са 10 часа). На видеата се показват основните неща като концепции как се решават задачите, начин на мислене, ред на действията за оптимално решение и така нататък. Основната им идея е да ти дадът един начален тласък, как горе-долу трябва да мислиш, а оттам нататък каквото не знаеш, не разбираш и не можеш - търсиш из интернет, докато намериш информация, която можеш да приложиш и да разбереш.
П.П Една подсказка - за решения на задачите от последната лекция (множества и карти), ако толкова искаш готови решения потърси из форума. Всичко след задача 8 са изпитни задачи от предишни изпити по JAVA/Adv C# и вероятно има публикувани решения. Моят съвет е да си блъскаш главата, колкото се налага, но накрая да достигнеш желания резултат без да "преписваш"
"Аз знам че не ни влияят на оценката"
Грешиш!
Решаването на задачи тренира мисленето ти, judge системата те кара да търсиш грешките си, така подобряваш възможностите си. Упражненията и задачите влияят на оценката много повече отколкото изпитите. :D