Loading...
daredevil avatar daredevil 7 Точки

Problem 07: MatrixGenerator

Здравейте колеги, искам да попитам къде мога да намеря подробно обяснение как може да се декларират и обхождат матрици от по подобие на тази: int [ ] [ ] matrix = new matrix [row] [ ] (назъбена матрица) , може ли тя да се обхожда и как по редове, а не по колони ?

Тагове:
0
Fundamentals Module
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

За декларирането си дал пример. Инициализираш в случая матрица с row на брой реда. В Java може да зададеш и броя колони във втората двойка квадратни скоби. Ако оставиш нещата така ще имаш заделено място за row на брой масиви от числа, които ако искаш да ползваш ще трябва по някое време да инициализираш.

Обхождането по редове става с цикъл от 0 до броя редове - 1, както се обхожда обикновен масив. Единствената разлика е, че елементите на назъбения масив са също масиви.

// initialize jagged array; rows and cols are its dimensions
int[][] matrix = new int[rows][];

// initialize each row to be an array
for (int row = 0; row < rows; row++)
{
    matrix[row] = new int[cols];
}

0
04/06/2016 14:15:49

Имам някакъв проблем с достъпването на конкретния елемент в клетката в матрицата и достъпването на номера на клетката в масива, как става това точно ?

0
pezereto avatar pezereto 15 Точки

jagged array[ редът ][ колоната ] = 5;

int Променлива =  jagged array[ редът ][ колоната ] ;

ред-1  кoлона 3; 

int x= jagged array[1][3];

0
04/06/2016 19:33:43

А мога ли да ги достъпвам : jagged array[колона][ред] = 5; и как става в "for" цикъл как мога да отпечатвам по отделно клетката и самата стойност в клетката ме интересува ? Не мога точно да хвана разликата между [ , ] и [ ] [ ] матриците точно как да достъпвам клетките и дължината на назъбените. Реално с назъбените можем да прави вскчкави операции както с [ , ] нали така ?

0
04/06/2016 18:46:02
jish91 avatar jish91 3 Точки

Някои може ли да ми обясни когато матрицата не отговаря на размер 4 на 4 как се определя поредицата на числата защото аз немога нещо да хвана логиката.

0

https://www.safaribooksonline.com/library/view/understanding-and-using/9781449344535/JagegdArraysAndPointersSection.html

До колкото разбирам това което питаш е това:

Не знам дали се вижда точната снимка, която избрах, но тук може да разгледаш ако ти трябва 0 от назъбената матрица я достъпваш с arr[0][0], ако ти трябва "7" примерно го достъпваш с arr[2][1] -> "7"  в този пример се намира на 2 ред 1 колона като броиш от 0 както е описано .

0
05/06/2016 21:28:13
jish91 avatar jish91 3 Точки

Мерси все пак но пак не мога да схвана тая задача.

Може би в мене си е проблема.

0
Tangrila avatar Tangrila 21 Точки

Ето го моето решение:
http://pastebin.com/u5beFkBX

Но ми дава 70/100 и за сега не мога да разбера защо

edit: 100/100

0
07/06/2016 14:25:40
KrasimirPetkov avatar KrasimirPetkov 328 Точки

Матрици A и B не ти излизат правилно в някои случаи. Пробвай с "A 4 6" и "B 4 6" като вход и много лесно ще видиш къде програмата не работи коректно. Умишлено не ти давам повече насоки, тъй като след като си се справил с C и D, това няма да ти е никакъв проблем.

Успех със задачата!

0
07/06/2016 02:05:13
Tangrila avatar Tangrila 21 Точки

Благодаря. Нещо съм спал на  а и б. оправих ги вече :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.