Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
А дали може да дадете някакво по-елементарно решение на задачата?
Браво, че сте задълбочили в задачата, въпреки че не е задължително. И благодаря за варианта, беше ми полезен.
vvulevv, Ето вариант за решение на задачата по най-опростения начин :)
Console.Write("Enter First name: ");
string firstName=Console.ReadLine();
Console.Write("Enter Last name: ");
string lastName = Console.ReadLine();
Console.Write("Enter Age: ");
byte age = byte.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("Enter Gender (m or f): ");
string gender = Console.ReadLine();
Console.Write("Enter Personal ID number: ");
string personalID = Console.ReadLine();
Console.Write("Enter Employee Unique number (2756****): ");
uint uniqueNumber = uint.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("\n \nEmployee Data: \n"
+ "First name: {0} \n"
+ "Last name: {1} \n"
+ "Age: {2} \n"
+ "Gender: {3} \n"
+ "Personal ID number: {4} \n"
+ "Unique Enmployee number: {5}",
firstName, lastName, age, gender, personalID, uniqueNumber);
Ами най-елементарното, което е максимално straightforward, би трябвало да е:
- Промпт за въвеждане преди всяка променлива (Console.WriteLine("Write name/number/etc...");
- Присвояване на стойност към написания ред от конзолата към променлива (пр. String firstName = Console.ReadLine();)
- В края на изпълнението се извеждат всички инпути (Console.WriteLine(firstName);)
Това разбира се изключва всички варианти за хващане на неправилен вход, и неговото handle-ване (например въведен стринг в int поле ще прекрати зипълнението на програмата)
Това ми беше целта, да науча нови неща, Dictionary<> до сега не бях ползвал, сега ще го поразцъкам!
Благодаря!
Добро решение на проблема...
using System;
class EmployeeData \\Дано ти помогна ,че и аз съм доста....:):):) зле засега де :)
{
static void Main()
{
string firstName = ("Johny");
string lastName = ("English");
Console.WriteLine("Johny"+" "+"English:",lastName,firstName);
int age = 27;
Console.Write(" {0}",age );
Console.WriteLine(" years old");
string gender=("Male");
Console.Write("Gender:");
Console.WriteLine(" Male",gender);
Int64 id = 8306112507;
Console.WriteLine("His Personal ID number is: ");
Console.WriteLine(" 8306112507",id);
long empnum = 2756000027569999;
Console.WriteLine("His Unique employee number is: ");
Console.WriteLine(" 2756000027569999");
Console.WriteLine();
}
}
Здравей @Tsvetina,
Прегледах твоето решение на задачата и ми се стори интересно. Можеш ли да ми дадеш малко повече информация за какво служат плюсоветем в края на решението?
Т.е каква е разликата в сравнение с: "Employee Data: \n First name: {0} \n Last name: {1}....." и т.н?
Благодаря!
Здравей, @Diana!
Плюсовете служат за конкатенация на стринговете. И в случая, служат навярно за по-добра четимост на кода (разделяне на няколко реда). Разлика в изпълнението не съм сигурен, че има (някой от по-горните нива може да се изрази тук), но вършат една и същата работа. Просто "долепя" отделните части една до друга и в крайна сметка резултатът е абсолютно същият, както би бил от това, което ти си написала.
Надявам се да бях изчерпателен и полезен, разбира се.
Поздрави, Дани!
Благодаря, Дани, определено ми беше полезен. :)