Система за учене.
Здравейте на всички.
Не си спомняма дали съм писал преди на тази тема, но става дума за много важен въпрос за мен.
Аз съм учил в паралелка за биология и химя в учелище, а после съм учил ветеринарна медицина в университета и това което откривам е, че тази система за учене е съвсем различна от тази в СофтУни. Преди само ми трябваше да зубря като идиот в учебника, да изкарам петица и да пляскам с ръце.
Тук забелязвам, че системата за учене даже в Programming basics е много различна. На лекциите, както и в учебника на Наков, който е изложен тук дават само основни концепции за езика C# които не могат сами по себе си да те подготвят за трудните домашни и особено за задачите за приемния изпит. Тва което съм забелязал още е, че повечето задачи за домашно които ни дават в курса по основи на програмирането са точно мо та мо по лекциите и са лесни (тези без звездични). След което като срещна задача за звездична или 2 звездични изведнъж летвата на трудност се покачва много на високо; някои от тези задачки с повишена друдност са били давани и на изпит. Въпросът ми е следният: може ли някой който е минал по този път да ми покаже начин или въобще механизъм на учене в програмирането тук и това как да направя преход от елементарните задачи в домашното и тези със звездичките които уж "не били задължителни", но за мен са от голямо значение да се решават и тях заради подготовка за изпита. Също така ако може някой да ми даде предпоръки след коя съботна лекция подред да започвам да се пробвам да решавам задачите от минали изпити за да се подговя за изпита (ако успявам въобще да ги реша)
Аз съм напилно начинаещ
Чувствам се доста безпомощен и ви благодаря за вниманието