Inches to Centimeters...Помощ!
Здравейте! Имам въпрос относно една задачка. Само да кажа , че се упражнявам в къщи тъй като още не съм завършил средното си образование и решавам , гледам видео уроци и т.н! След като завърша искам да уча в СофтУни , за това сега се упражнявам просто, за да схана задачите и да видя какво ме чака! Така , задачата може да е лесна , но аз имам проблем с нея!
Става дума да се напише програма, която чете от конзолата число и преобразува числото от инчове в сантиметри.
Пиша следното на конзолата :
Console.WriteLine("inches");
var inches = double.Parse(Console.ReadLine()));
var centimeters = incehs * 2.54;
Console.WriteLine("Centimeters");
Console.WriteLine(centimeters);
След което му давам F5 и на конзолата ми изписва само :
"inches"
"-"
Като натисна Enter програмата се чупи и спира да работи и иска да продължи :
Press any key to continue...
В упражнението пише , че трябва автоматично преминаване към текущия проект от Set StartUp Projects…
Казва ми , че трябва да избера " Current selection " и да стартитам пак с F5
Като го направя отново е същото , не преобразва инчовете в сантиметри.
Къде ми е грешката ? Аз ли нещо не правя като хората или ...?
Трябва да се получи:
inches = 5
centimeters = 12.7
А на конзолата ми пише само " inches " и нищо друго
Иначе не ми дава да има грешки
Нормално да ти пише само "inches" това е първата команда която задашаш -> Console.WriteLine("inches");
Конзолата чака да въведеш число след това с тази команда -> var inches = double.Parse(Console.ReadLine());
По това което прочетох стигам до извода, че ти не въвеждаш число, защото задачата е вярно написана
Сигурен ли си че точно това е кода, който ползваш?
На втория ред имаш излишна ) скоба накрая. На третия ред имаш правописна грешка- inches е написано грешно. Всяко едно от тия трябва да ти даде грешка още докато го пишеш...
Реших задачата ти и излиза в конзолата на
Console.WriteLine("inches ? ");
var centimeters = incehs * 2.54;
Console.WriteLine("Centimeters = ");
Console.WriteLine(centimeters);
Това е вярното
http://pastebin.com/0Ga5g2eM
Тесвах го в judge работи.
Колежке малко поправка на твоя код http://pastebin.com/DjpDLkLq
Задачата, Thenis я реши и обясни много добре къде е грешката. Но на колегата пак не му тръгва( вярно решената задача)
Не ми дава грешка доката го пиша!
Като го стартирам с Ctrl + F5 ми показва само " inchеs " и нищо друго
Подаваш ли вход?
Смисъл ?
Как да подам вход ?
Решавам упражнения на , който показва как трябва да се направи всичко
и ми дава примерни кодове , аз използвам тях за да се науча да пиша
Но не разбирам това с входа ?
Този метод Console.ReadLine() очаква от теб да подадеш някакъв input. В твоя случай, ти искаш да вземеш числото което подаваш и да го првърнеш от инчове към цм.
Ето това става когато натиснеш Ctrl + F5:
Аха, благодаря !
100 % бях сигурен, че това му е грешката.
Преполагам че не ти беше видял поста където ти му го обясни същото.
Ще свикне, ама трябва повече усилия да полага и минимум 4,5 часа на ден кодене. И най-важто е като види трудност да не се отказва!
Търсейки нещо подобно, стигнах до тази тема и макар че темата е вече стара, ще рискувам да си задам въпроса, пък троловете ако щат да ми оценят мнението и на минус 300 рейтинг:
@borislav9212, човекът пише, че трябва да се получи inches = 5, а на него му изписва само inches. Повече от ясно е, че ReadLine очаква ръчно въвеждане на число, а от последното му мнение в темата ( https://softuni.bg/forum/9243/inches-to-centimeters-pomosht#comment-34731 ) си правя извода, че конзолата трябва автоматично да изведе числото 5. В такъв случай не трябва ли ReadLine да стане WriteLine(5) ?
Здравей, прочети си условието на задачата. Там пише, че трябва да се въведе " n " число. Тоест не само програмата да работи с "5" а с всяко число което му въведеш, това става като прочетеш число от конзолата, а именно с командата