Excel - CSV file. Импортване в Ексел, обратване и връщане в същия формат.
Здравейте,
имам следния проблем: Имам файл, който ми е в .csv формат, импортвам си го в ексел, разделям си го на колони за да работя с филтъра и да мога по - лесно да го модифицирам. След, което искам като е обработен да го върна пак в същия формат. Пробвах да го запазя като CSV(Comma delimited) файла ми се запазва в csv, обаче вътре е с разделени колони, а първоначалния ми файл е разделен с точки и запетайки.
Давам пример:
1. Първоначалния файл:
01.05.2016,"9999999","2","0,00","0,00","България","01.05.2016","992148895","Петър Петов","0,00","11"
2. След запазване в CSV(Comma delimited)
01.05.2016 99999991 0,00 0,00 България 01.05.2016 992148895 Петър Петов 0,00 11
Цялата дилема е как да го върна след обработка в първоначалното му състояние
Поздрави,
Значи, цялата идея е, че имам да обработя 10 000 реда тегля си самия файл от дадена платформа и тя ми дава csv файл, после го слагам (импортвам в ексел) разделям ги на колони там където имам "," след обработка го запазвам файла в csv(Comma delimited), обаче като тръгвам да го слагам в другата програма не ми го разчита и не ми дава да го кача. А ако директно го кача първоначалния файл програмата ми позволява. Самия проблем ми идва от там, че след обработка и това разделяне и след запазване, променям цялата структура на файла. Та идеята ми е как да го върна в първоначалния му формат за да го налея (импрортна и т.н.) след обработка?
"после го слагам (импортвам в ексел) разделям ги на колони там където имам ","
Това ми се струва излишно. Правиш някакви неща, които вероятно чупят форматирането. не импортвай нищо, просто отвори файла с Ексел. Ако те пита при отварянето нещо, задай му разделителя, че е запетая. Така директно ще имаш колоните, без да има необходимост да делиш ръчно и след като си направиш промените и ги запазиш форматирането ще е наред и ще може файлът да се ползва от други програми.