Sample-Coding-Basics-Exam - Задача 2. Пренасяне на тухли
Всички входни числа са цели и в диапазона [1…1000].
using System;
class PrenasqneTuhli
{
static void Main()
{
var x = int.Parse(Console.ReadLine());
var w = int.Parse(Console.ReadLine());
var m = int.Parse(Console.ReadLine());
double move = 0;
if (x >= 1 & x <= 1000 & w >= 1 & w <= 1000 & m >= 1 & m <= 1000)
{
if (x % (w * m) == 0)
{
move = x / (w * m);
}
else if (x % (w * m) != 0)
{
move = (x / (w * m)) + 1;
}
Console.WriteLine("Минималният брой курсове е: " + move);
}
}
}
Това е решението ми и в Тест 6 ми дава грешка и получавам 90 точки. След като махнах проверката на въведените числа дали са измежду 1 и 1000 както е по условие получих 100 точки. Това е гршка в judge системата или в условие е добавено неволно дизпазон в който варират числата. Благодаря!
Не знам дали има тест с 0, но на мен ми я даде от първия път.
Единствената уловка в тая задача е, че променливите или трябва всичките да са дабъл, или да кастваш от един тип в друг. Защото при един от примерните входове се получават 11 цяло и нещо курсове (плаваща запетая). И понеже няма как да направиш половин курс с количка, това си се брои за отделен курс.
П.С. Не гледайте, че името е MovingTiles. Преди това бях решавал "поправка на плочки" и явно съм си мислел за предишната задача, докато пиша името. А сега не знам как да преименувам проекта без той да се счупи.
Прав си за уловката. Името на задачата е 02. Bricks . Иначе, пусни този код в judge:
Да, номер 6 го изкара с верен отговор. Явно, че освен предварително зададените входове, Judge ползва и RNG (Random Number Generator; който знае какво е WOT, знае и какво е RNG). Иначе не виждам откъде ще се вземе тази нула.
Моето решение, дано да ти помогне.. 100 от 100
decimal x = decimal.Parse(Console.ReadLine());
decimal w = decimal.Parse(Console.ReadLine());
decimal m = decimal.Parse(Console.ReadLine());
decimal result = x / w / m;
Console.WriteLine(Math.Ceiling(result));