Софтуерно Инженерство
Loading...
dimitur_botev avatar dimitur_botev 112 Точки

Полезен ресурс за програмисти

Здравейте колеги!

Попаднах на доста интересна база данни, която пази кратка документация и 1-2 примера свръзани с функционалностите на няколко технологи и езика за програмиране. Търсенето е в стил  google, но връща 1 конкретен резултат. Приметно търсите какво е class в Java и ви се връща кратко обяснение и синтаксис. Проекта е доста нов(да не кажа в зародиш, но мисля че има потенциал) и   ще липсват някой неща, но ако искате, може да хвърлите едно око. За сега се подържа документация за Python, Java, C#,  JavaScript, C, C++, Go, Ruby и   Swift 

URL - https://syntaxdb.com/

Статията от която научих - http://fossbytes.com/syntaxdb-programming-syntax-search-engine-coders/

Дано да ви бъде полезно, аз поне ще следя развитието на проекта :)

Тагове:
5
Общи приказки
KrasimirPetkov avatar KrasimirPetkov 331 Точки

Здравей,

Първото нещо което отворих (от чисто любопитство): https://syntaxdb.com/ref/csharp/namespace

И прочитам следното:

using System.IO;

///the Console class is actually a part of the System.IO namespace
Console.WriteLine("Hello, World!");

Мисля, че дори и абсолютно начинаещ ще знае, че Console е част от namespaceSystem, а не System.IO. Дори ако си бяха направили труда да го напишат във Visual Studio, щеше да им даде грешка: "The name 'Console' does not exist in the current context."

Също така секцията Primitive Data Types in C# е изключително кратка и все пак съдържа неточности. Unsigned типовете и decimal изобщо не са споменати, а в примерите при деклариране на float са дали: float cpuTime = 3.14; което не би тръгнало, тъй като е изпуснат "f" suffix-a в края.

След това не съм си правил труда да чета нататък, тъй като щом най-базовите неща са сбъркани, останалата част не ми изглежда обещаващо.

Като цяло е несериозно създателите на сайта да публикуват такива неща, дори и на етап "сайтът още е в процес на разработка". Не знам на какво ниво е материалът за другите езици, но специално за C# не бих го препоръчал.

1
06/07/2016 17:56:36