ПРОБЛЕМ с MySQL заявка и имплементиране в PHP -> MVC
Здравейте колеги,
Имам проблем със следната MySQL заявка:
INSERT INTO posts(title, content, user_id) VALUES (?,?,?)
Позвам XAMPP и се опитвам от phpMyAdmin-а директно - дава ми грешка още там, съответно я имплементирам по следния начин във функция create за блога:
public function create (string $title, string $content, int $user_id) : bool { // Create post and put it in DB $statement = self::$db->prepare( "INSERT INTO posts(title, content, user_id) VALUES (?,?,?)"); $statement->bind_param("ssi", $title, $content, $user_id); $statement->execute(); return $statement->affected_rows == 1; }
Съответно отново ми дава грешка, а в материалите ни е така и в лекцията се вижда от видеото, че работи?!
Имам същият тип заявка (INSERT), но във функцията register() - и странното е че там работи в имплементацията, а директно също не иска да се изпълни?!
Тук е линка на проекта: https://github.com/VladoG70/PracticalPRJ_SoftTech2016
Намира се в следния файл: \GitHub\PracticalPRJ_SoftTech2016\blog\models\PostsModel.php
Защо подобния модел във видео-лекцията (от 7 юли) работи коректно - а при мен дава грешки?
Ще съм благодарен ако някой помогне!
Благидаря за подробния анализ, отново помогна.
Да, открих единият проблем, точно според насоката: в UsersModel-а - функцията login()
Бях писал следното:
което връща наистина масив в $result, респективно функцията връща също масив.
Коригирах да връща само елемента с индекс ['id']:
Единият проблем се оправи, но дори след тази корекция, функцията delete() и edit(), продължават да не работят.
Дебъгвах с var_dump() - получавам коректни стойности за "id", но ...
Например при delete(), продължава единият браузър (Chrome) да дава грешка (Mozilla не дава : ) ):
А всичко работи уж коректно.
И още един допълнителен въпрос, защо var_dump() не се визуализира в браузъра, единствено само ако спра след него с например die("Test ....")?!
Може би идващото след него view го "зачиства" веднага?!
Между другото си намерих и отстраних всички грешки.
Останалите бяха във view-тата - не бях задал метод на формата (в случая POST).
Работещ вариант - http://vg.cloudvps.bg/blog/
Оства ми въпроса с визуализацията на var_dump()-a ...