Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Здравей,
Имам същия проблем, решавах задачата и при използване на double ми изкарва 16/100, а при използване на BigDecimal ми дава 8/100. Някой да е изкарал 100/00, но на Java? При C# като си използвам с double ми дава 100 точки, а аз приграмирам на Java и наистина искам да рабера къде е проблема при тази елементарна задача.
И аз не успях да нагодя решение с Java, което да бъде приемливо за Judge.
Както отбелязаха и колегите по-горе, проблемът е породен от начина на закръгляне на реални числа в Java, който е различен от този в C# (форматът, който очаква Judge за тази задача).
Има и други подобни задачи в минали изпити. Да се надяваме, че всичко ще е точно, за изпита през март! :)
Ехо, банда.
Тъкмо досега си блъсках главата с тази задача. Не ми се получава просто защото не я решавам правилно чисто математически (макар тази с валута от урок 2.1 да ми се получи от първия път).
Някой би ли бил така добър да ми разясни самата логика на конвертиране?
ето решение на Java 100/100 точки:
https://pastebin.com/RGYXkfbH
Логиката е следната: трябва да се конвертират валутните двойки една по една, така че да се стигне до една и съща валута накрая. В случая аз ги конвертирах до лева и чак накрая в резултата ги превърнах в евро.