DropDownListFor from ASP.NET MVC Projects
Здравейте,
При създаване на категории браузъра ми отпечатва грешка в DropDownListFor във файла Create .
Object reference not set to an instance of an object.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.
Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
Source Error:
|
Все още не съм написал нищо в Article.cs в папката с моделите защото при изписване на properties всичко се чупи.
Ами те просто държат данни за вю-то.
Да, но кави данни подава на вю-то, като няма модел? ArticleViewModel не сам по себе си създава ли модел в базата.
Дори не знам как да си задам въпросът.
Данните, които отиват във View-то не е нужно да идват от база данни.
Ако да речем имаш ViewModel-а ArticleViewModel със следните характеристики:
Имаш хиляди начини да го попълниш, за да го пратиш на View-то. Можеш да изтеглиш реална статия от базата данни и да я превърнеш във ArticleViewModel. Можеш да си измислиш данни и да ги сложиш там. Може да прочетеш File и данните от него да сложиш в този ViewModel. Може от потребителския вход да обработиш данните и да ги превърнеш във ViewModel. Разбира се, най-често се случва да извадиш нещо от база данни и да го подадеш на изгледа:
Но нищо не пречи да изглежда и така:
файла Details from View/Article ми дава грешка
HTTP Error 400.0 - Bad Request
Може би от там е проблема,но незнам как да го коригирам.