Loading...
ivanlutov avatar ivanlutov 5 Точки

Проблем с задача 08.Traveling at Light Speed

Колеги това е условието:

Traveling at Light Speed

Create a program that finds for how many weeks, days, hours, minutes and seconds can an object fly at light speed

Assume that 1 light year == 9 450 000 000 000 km.

Assume that the speed of light == 300 000 km / second.

Input

• On first line you receive – the light years to convert

Output

Every number in the output should be formatted to 0 digits after the floating point

• On first line – time in weeks
  • On second line – time in days
  • On third line – time in hours
  • On fourth line – time in minutes
  • On fifth line – time in seconds

Examples

Input

Output

Input

Output

Input

Output

14

729 weeks

1 days

4 hours

0 minutes

0 seconds

5

260 weeks

3 days

22 hours

0 minutes

0 seconds

0.00000005

0 weeks

0 days

0 hours

0 minutes

2 seconds

Hints

• Search in internet how to convert units.
  • The type decimal is big enough for the calculations.

А това ми е кода :
http://pastebin.com/RFxHvgyf

ПС: Решението ми е било правилно, имало е грешки в тестовете на judge. (преди това ми даваше 50/100)

Тагове:
0
Programming Fundamentals 28/01/2017 21:04:00
mkpetrov avatar mkpetrov 8 Точки

Добре а защо на мен ми дава 50/100 judge,при положение че примерите които са дадени в задачите ги получавам , но според самия judge и те са грешни ?

В примерите ли е грешката или в judge ?

Кода ми е http://pastebin.com/Uk26eTP2 .

0
nikolai.gerov avatar nikolai.gerov 2 Точки

Не съм сигурен, но според мен някъде се бърка при пресмятането по този начин. Това, това което забелязвам е, че при пресмятане на ръка и 0.00000005 този input се получава отговор 1.575 секунди, което се закръгляна 2 секунди (отговора в judge e 1 секунда). При използване на TimeSpan решението също е 1 може да е проблем от закръгляне, които не се отчита. Факт е че на колегата решието дава 100/100 в judge.

0
ivanlutov avatar ivanlutov 5 Точки

Всъщност е точно така преди да поправят тестовете в judge ми гърмеше на секундите и дните (точно поради закръглянето). А дали се закръглява надолу или нагоре при времето нямам идея. Иначе дали TimeSpan е по-правилен начин или смятането директно нямам идея. Най-добре е да се направят тестове в judge с данни, при които да минава и по 2-та начина.

0
30/01/2017 16:32:53
rosen.ivanov avatar rosen.ivanov 130 Точки

Промени го на Math.Floor и ще се получи.

0
Bullsized avatar Bullsized 153 Точки

с Math.Floor и на мен ми даде също 100/100, благодаря за предложението, аз ги бях направил {0:f0} и тн. за останалите елементи, но тогава получавах 50/100.

Ако някой иска да погледне и моя код: https://pastebin.com/ri5FvxWh

Другото - защо всички си обособяват 9450000000000 и 300000 като две отделни променливи - не може ли просто директно да се сметне в 

t = S / v ?

0
08/04/2017 13:26:28
spzvtbg avatar spzvtbg 581 Точки

ето и едно от мен без Math.Floor -  https://pastebin.com/dNN5VYUX

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1274 Точки

Timespan или DateTime са конструкции за обработка на време,и в случая е удобно да се ползват защото им задаш число и формат и те автоматично го правят,и се избягват грешки като при колегите от закръгляне.Да може и без тях но са удобство макар и понякога да са малко тегави.Примерно и задача 19  за фотографката накрая пак с timespan става.На basics нас ни учиха ползваи каквото ти е дадено и ако нещо гърми МS са виновни :D

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.