Spring Security Login
Здравейте,
имам въпрос относно Spring Security. Така както го разбирам, с конфигуирацията, която беше показана на лекцията, нямаме достъп до post заявката, която правим за логин на даден юзър - спринг си прави магиите отзад и връща UserDetails, не можем да сложим @PostMapping анотация в контролера и да оперираме със сесията или каквото и да е. В контролерите имаме достъп до Principal, който държи само username.
Конкретно въпросът ми е как при логин да запазя в сесията (или другаде) друга информация от юзъра, която се държи в ентитито - например кога се е регистрирал, рождена дата или друго? Да кажем, че искам в navbar-а, след успешен login, да се изписва Hello, {fullName}, което го няма в Principal и трябва да правя нова завка към базата.
Явно не съм успял да обясня както трябва. Това, което си показал е при дадена роля дали да се показва някакъв хтмл елемент или не.
Искам в хедъра да сложа информация, която я има в User entity-то. Примерно fullName полето. Най-елементарното е да го сложа в Session-а. Може и в Cookie. И оттам да си го дам на navbar-а. Трябва да има нещо много елементарно като решение, но не го знам :)
The article is easy to understand, detailed and meticulous! I had a lot of harvest after seeing this post from you! I found it interesting, your article gave me a new perspective! I have read many other articles on the same topic, but yours convinced me! fireboy and watergirl
I really like reading through a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment! basketball legends