Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Пробвах с bitset, не ми минаха половината тестове, Жоро е сложил перфектните ограничения за памет (и бързодействие).
На половината тестове гърми, защото трябва да направиш променлива std::bitset<32> resultBinaryEcsclusiveOr заради fffff - с 5 символна последователност най-дългото binarno представяне е 20 нули/единици;
Може би тук ще върви подсказката , че половината от тестовете са с малки числа, до 10000, което е 16 броя 0/1 и ще стане с std::bitset<16>, + една проверка числото дали е <= 10000, едно switch-че , еднакъв код два пъти, с единствена разлика обема на bitset променливата.
Незнам в подробности как се работи с bitset, за това което правя чета в нета, може и да бъркам?
Ще го учим ли?
Моето решение с bitset минава в Judge с тези резултати:
Memory: 1.96 MB
Time: 0.642 s
Сета ми е с тези параметри:
Ето решението ми с bitset, в случай, че все още представлява интерес.
(линка ще expire-не след 1 месец).
Ето няколко различни решения и от мен. Имайте предвид, че Джадж дава различно време за изпълнение, често разликата е до няколко милисекунди. Освен това се показват само на-големите стойности за памет и време от всичките тестове. За тази задача най-бавен е последния тест, където входните данни са около 10 МВ.
решение с unordered_map Memory: 14.89 MB Time : 1.570 s
решение с четене символ по символ Memory: 1.76 MB Time : 0.388 s
и две решения с различна дължина на буфера
https://pastebin.com/e2Uy8h8r Memory: 1.54 MB Time: 0.079 s
https://pastebin.com/k8iDdjdz Memory: 1.52 MB Time : 0.073 s