3 Equal Numbers - Javascript
Три еднакви числа: да се въведат 3 числа и да се отпечата дали са еднакви (yes / no). На пръв поглед е елементарна, но накрая нещо не излиза. Не знам какво не е наред, но когато сменя последното число else логиката не ми работи прескача я. Къде греша ?
Говоря там където са equalNumbers(['3', '3', '3']) ако промените последното число на друго и програмата не казва no, във всички останали случай работи правилно, какво пропускам ?
https://pastebin.com/fyVjy2DH
Това, че го правим кратък не значи, че трябва да е некачествен.
Няма смисъл да сменям console.log за return, така или иначе, ще трябва да се сложи за тестване на самата функция.
Това с бавен/бърз оператор от дълбините на stackoverflow ли го изкара? 2018 сме (:
Като ще гледаме оптимизация и кратък код , може да махнеш и кастването към число.Също вместо console.log() може да ретърнваш директно.
Напротив , самия console.log се използва за дебъгване в практиката.Кода ти е кратък и некачествен.Тернарния оператор за сметка на иф елса е малко по-бавен, нямам идея защо , все пак правят едно и също нещо.Най-бързия и оптимизиран вариант е да не се използва елсе и в иф-а да се ползва ретърн при успех.Но нормално е да не си запознат с оптимизация на код и аз бях така докато още учех.
Не, като имаш проект с 10 000 подобни мини задачки и всяка оптимизация е от полза.И не съм казал бавен и бърз оператор, просто има разлика във времето на изпълнение.Не съм дошъл да се заяждам, и да 2018г сме затова ги коментирам тези неща, защото преди 10 години никой не им обръщаше внимание.