Loading...
IvailoStoinov avatar IvailoStoinov 0 Точки

[Programming Basics with java] Cookie Factory

Някой може ли да помогне с тази задача в Java.Стигнал съм до тук и Judge ми дава 50/100.

Първата проверка е ок, но на втората с дебъгера не излиза и не знам как да я оправя.

Благодаря предварително.

Ето го моя код:

package NestedLoops;

import java.util.Scanner;

public class cookieFactory {
    public static void main(String[] args) {
        Scanner scanner = new Scanner(System.in);

int count = Integer.parseInt(scanner.nextLine());

String comand = scanner.nextLine();

boolean hasFlour = true;
        boolean hasEggs = true;
        boolean hasSugar = true;

int i = 1;

while (count >= 1) {

comand = scanner.nextLine();

switch (comand) {

case "flour":
                    hasFlour = true;
                    break;
                case "Eggs":
                    hasEggs = true;
                    break;
                case "Sugar":
                    hasSugar = true;

break;

}
            if (comand.equals("Bake!")) {
                if (hasEggs && hasFlour && hasSugar) {
                    System.out.printf("Baking batch number %d...%n", i);
                    count--;
                    i++;
                    hasEggs = hasFlour = hasSugar = true;

} else {
                    System.out.println("The batter should contain flour, eggs and sugar!");
                }
            }
        }
    }
}
Тагове:
0
Programming Basics
Vesso1980 avatar Vesso1980 486 Точки

Значи, първо, трябват ти два вложени while цикъла с един няма как да стане, защото единия трябва да итерира по броя изпичания на бисквитите, а втория по продуктите. Второ, тези булеви променливи, hasFlour, hasEggs, hasSugar първо ги сетваш на true и после в switch пак ги правиш на true и на края в if пак ги правиш на true, което няма много смисъл. Трябва първоначално, да са ти false, и после ако ти се подадат такива продукти да ги правиш на true. А накрая като мине първия цикъл пак си ги връщаш на false. И трето , при проверката за продуктите в switch eggs и sugar са ти с голяма буква, а ти ги подават с малка. Ето твоя код малко модифициран https://pastebin.com/gcsXw30T

0
IvailoStoinov avatar IvailoStoinov 0 Точки

Благодаря ти. Може ли да ми обясниш само каква е ролята на String command.

0
Vesso1980 avatar Vesso1980 486 Точки

О, ами никаква :) . Спокойно може да си го напишеш String command = scanner.nextLine(); във втория while, просто ми е обягнало.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.