Loading...
SimeonKV avatar SimeonKV 55 Точки

PB Online Exam - 7 Jan 2018 - 04.Salary

Здравейте хора :) , 

някой може ли да ми каже алгоритъм за второто подусловие на задача 04 Salary - а то е колко години остават до достигане до тавана от 5 хил заплата.Преглеждах доста стари решения на тази задача, но така и не схванах как става номера с това второ подусловие! sadИначе ето докъде съм замръзнал на задачата ⇒ https://pastebin.com/ZhkM0aMu!

Условието ⇒ https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/911#7  !!!

Тагове:
0
Programming Basics

Добре тази част от кода не мога до схвана...Защо totall >= 5000, а не е обратнотоtotall <= 5000 ,все пак се търси колко години се иска до достигне до 5000, при условие ,че не достигнал тавана от заплащане ; и защо във for цикъла i не е до time , ми до < 1000;формулата i - 1 - time , като i и time евентуално се засичат и резултата става - 1(Напр на входа time ми е 12, и i после се върти 12 пъти и става 12 - 1 - 12 cool)

if (totall >= 5000)
  {
  Console.WriteLine("{0} more years to max salary.", i - 1 - time);
  break;
  }

0
fbinnzhivko avatar fbinnzhivko 1586 Точки

1. Ако заплатата стане по-голяма, да се приравни на 5000.00
2. For цикъла го сложи да върти до 46 не до 1000
3. Пример:
1052.21
12             
No

Работника се пенсионира след 12 години със заплата 2492.34

if (totall >= 5000)  изчислява след колко години ще стигне 5000
 i - 1 - time = 23 - 1 - 12     След 10 години ще достигне поне 5000

0
04/08/2018 20:35:38

ахам,разбрах логиката,само до попитам последно как реши числото да е до 46 като горна граница на for? laugh

Иначе мерси много за обяснението yeswink

0
fbinnzhivko avatar fbinnzhivko 1586 Точки

На втори ред - прослужено време - цяло  число в интервала [0...45]

for (int i = 1; i < 46; i++)

46 - 1 = 45

0

Дам,това не съм го видял!Мерси!!!

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.