Софтуерно Инженерство
Loading...
pavard7 avatar pavard7 0 Точки

Въпрос относно кандидатстване за позиция за създаване на приложения с Андроид с език различен от искания език в обявата

Здравейте, имам 9 месеца опит в създаването на приложения за Андроид с C# - (Xamarin.Android) но понеже технологията е нова, последния път като проверих в jobs bg имаше само 2 предложения за работа в цяла България, шансовете да бъда назначен на позицията не са много големи. Позициите за Андроид с Java са много, стотици само в София, но от Java не разбирам почти нищо. И понеже си спомням шефа ми веднъж ми каза че въпреки че пиша на C#, отдолу програмата превежда написания код на Java и тогава се компилира, или нещо подобно. Чудя се дали въпреки че обявата е за Android(Java) има смисъл да се кандидатства за нея с Android(C#).

Най-добрия начин да се отговори на този въпрос е да се кандидатства, но обявите са много , няма да мога на всички, предполагам от 100 обяви може да има 1 която въпреки че е Android(Java) могат да те назначат и с Android(C#), но ме интересува какъв е шанса, голям или малък, какво мислите по-скоро е възможно това да се случи или щом са казали Android(Java) значи Android(Java), шанса да ме назначат за обява Android(Java) с Android(C#) е много минимален затова няма смисъл да си губя времето да кандидатствам. Аз лично предполагам че ако работя по вече направен проект на Java няма да е възможно аз да се включа пишейки на C# или пък ако проекта е от нулата но сме екип и всички пишат на Java няма да е възможно аз само да пиша на C#. Ако проекта е от нулата и е само за един човек предполагам фирмата може и да склони да промени искания език с езика на който може да пише програмиста, но такъв тип проекти за само един човек са рядкост. Но защото съм нов в Android и не съм много сигурен дали моите предположения са верни исках да знам вие какво мислите по въпроса.

0
Работа 03/08/2018 13:28:47
Jovanna avatar Jovanna 184 Точки

От сега се научи, че фирмите (т.е., шефовете) казват, ние изпълняваме. Няма начин да им промениш фирмената политика, поне и докато не се докажеш и израснеш в тази фирма.

Търси подходящи обяви, отговарящи на уменията ти.

Успех!

1
pavard7 avatar pavard7 0 Точки

Попитах дали има смисъл да се кандидатсва понеже Xamarin.Android превежда написания код на native, не съм искал да променям политиката на никой. Явно не си разбрала въпроса. Когато попитам нещо в български форум винаги се отговаря по този груб начин, затова това е последния въпрос който задавам в булгаристански форум, вече ще питам в чуждестранни , там хората отговарят по-възпитано и по-компетентно. Явно заради ниските доходи и хаоса в държавата хората са озлобени от глад и беднотия и затова отговарят просташки, но ако булгаристанците продължават да са такива ще продължат да са най-големите мизерници в Европейския Съюз.

-3
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1280 Точки

хах ти пък си много нежна душичка :Д жената ти отговори, фирмите търсят бързина и проекти ако не знаеш това което им трябва трудно,може да те вземат за стажант. А реално java  и с# са много близки но аз никога не бих си причинил java. Предпочитам python js като алтернативи на c#

0
mtenev avatar mtenev SoftUni Team Moderator Forum Admin 147 Точки

pavard7,

На всеки един човек се случва да не разбере казаното от друг. Хората са различни, мненията и гледните им точки - също. Това неминуемо понякога контрастира в разминавания в разбирането и тълкуването на даден въпрос и особено в даването на отговор, който питащият очаква/иска да чуе. Дори в конкретния случай казаното от колежката да се разминава с Вашите очаквания, моля Ви, подхождайте с разбиране и моля Ви, дръжте се културно, така, както подобава да стори всеки един възпитан човек, дори и казаното от друг да няма нищо общо и да не Ви е било полезно. Не съм съгласен и с Вас, че коментарът на колежката е груб. В нашия форум всеки един е свободен да попита каквото пожелае и изрази свободно своето мнение, каквото и да е то, стига да не е в разрез с правилата и етиката, които всички ние тук спазваме.

Ето, аз въобще не съм съгласен с Вашият генерализиращ коментар, нито с Вашият деконструктивен изказ, но не обобщавам и не Ви обиждам. В СофтУни място намират прогресивно мислещи хора, които развивайки се ежедневно, уважават и изслушват гледната точка на своите колеги.

От изключително значение за нас е всяка една обратна връзка и комфортна на всички наши студенти! Мнението на хората за нас и особено на нашите курсисти, е изключително важно и всеки коментар, било то положителен, било то негативен, взимаме предвид. Ние сме мотивирана и развиваща се непрестенно и ежедневно общност. Успоредно с това, за нас е изключително важно да подобряваме качеството на образованието, което предлагаме и уменията и знанията, които всеки един наш курсист ще усвои.

Можете да се свържете с нас като ни пишете на нашия имейл university@softuni.bg или като ни позвъните на телефон +359 899 555 592.

Благодарим за проявеното разбирането и се радваме, че публикувате в нашия форум. Оставаме на разположение и Ви пожелаваме усмихнат и успешен ден! :)

0
08/08/2018 13:28:45
Ivan.Naydenov avatar Ivan.Naydenov 2 Точки

Здравейте и от мен, 
pavard7 наистина се изказа доста пресилено и грубо, но отговора на колежката не беше на място, да не говорим, че и беше рязък, поне за мен. "От сега се научи...казват...изпълняваш..."...сериозно ли?От моя скромен опит от около година в бранша съм останал с впечатлението, че в нашия сектор искат умни хора, които да мислят и да изразяват мнение, а не просто да козируват и да изпълняват. Добрите практики и идеи могат да дойдат отвсякъде, според мен, дори и от най-ниско поставените хора, а хора които просто козируват и изпълняват бездушно команди далече не стигат. По темата - pavard7 кандидатствай, ако мислиш, че би ти харесала работата. Език се учи, на сегашната ми работа започнах без грам да си имам и понятие какво представлява езика, на който пиша и без да имам каквато и да е представа от естеството на работата, просто фирмата прецени, че съм способен и реши да инвестира време и усилия в мен, като нито една от двете страни сега не съжалява. В най-лошия случай просто няма да те вземат. А ако те отхвърлят - трупаш опит в интервютата. Като цяло - пускай се смело, нищо не губиш. :) 

0
mtenev avatar mtenev SoftUni Team Moderator Forum Admin 147 Точки

Ivan.Naydenov,

Разбирам казаното от теб и съм съгласен до голяма степен с него, но всеки един има право на мнение. На едни няма да им хареса, на други ще им е полза, едни ще се включат по-конструктивно, други не толкова, но всеки един е редно да уважи чуждата гледна точка. Моят пространствен и подробен коментар не са породи от гледищата на двамата, а от факта, че pavard7 обижда и генерализира. 

Благодаря за твоето включване и съдействие със същината на зададения въпрос. Хубав петъчен ден от мен! :)

0
10/08/2018 12:30:45