Задача "Toy shop" - Programming Basic JAVA
Здравейте!
На задачата "Toy shop" получавам 50% като резултат и ми е интересно какъв е точния код, на който се дават максимален брой точки. Това е моят код:
import java.util.Scanner; public class ToyShop { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); double prize = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); int numberPuzzle = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int numberDoll = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int numberTeddybear = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int numberMinion = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int numberTrucks = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); double sum = numberPuzzle * 2.60 + numberDoll * 3 + numberTeddybear * 4.10 + numberMinion * 8.20 + numberTrucks * 2; int number = numberDoll + numberMinion + numberPuzzle + numberTeddybear + numberTrucks; if (number > 50){ double newprize = 0.75 * sum; double rent = newprize * 0.10; double endprize = newprize - rent; double total = -(prize - endprize); System.out.printf("Yes! " + "%.2f lv left.", total); }else { double rent = sum * 0.10; double endprize = sum - rent; double total = prize - endprize; System.out.printf("Not enough money! " + "%.2f lv needed.", total); } } }
Ще съм много благодарна. на всеки, който помогне!
A "double discountPrice = 0.0;" играе ли някаква важна роля в тази задача, защото единствената разлика между Вашето и моето решение е точно тази?
Поради отстъпката, която се променя от зависимост на играчките. Направил съм го променлива, която просто да начислява отстъпката в зависимост от количеството играчки.
След което при мен се смята надолу.
Добре, балгодаря Ви.