Digital Revolution in Farming
Loading...
Семинар

Digital Revolution in Farming

16.12.19 19:00 - 21:00 Учебна зала Creative гр. София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1 Калоян Куманов и Свилен Костов
Заповядайте на безплатен семинар на тема "Digital Revolution in Farming", който ще се проведе нa 16 декември 2019 г. (понделник) от 19:00 часа в зала Creative на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1). Лектори са Калоян Куманов и Свилен Костов.

За Семинара

От автономни машини, сателитни снимки и софтуерни платформи до вертикални ферми и променлива норма на всичко - днес земеделието се променя с бързи темпове, но какви са трендовете и технологиите на бъдещето, ще научите на презентацията на Калоян Куманов и Свилен Костов.

За Лектора

Калоян Куманов и Свилен Костов

Калоян е съдружник в групата от компании НИК, която е пионер в сферата на дигиталното земеделие в Югоизточна Европа. Присъединявайки се през 2007, когато е на 18 години, той извървява пътя на растеж от 5 човека компания до екип от над 200 човека и покритие на няколко пазара. Калоян управлява румънския и част от българския бизнес като влиза в класа на Forbes 30 под 30 през 2016.

Свилен е съдружник в дигиталната компания Техно Фарм, която разработва софтуерни платформи за прецизно земеделие. Опитът на Свилен стартира като експерт във Фонд Земеделие, но интересите му и познанията му го насочват към дигиталното земеделие и след успешна кариера на заместник министър в Министерство на земеделието се присъединява към частният сектор. Опитът му в пространствените гео данни и текущите проблеми в земеделските стопанства му дават добра основа за развитието на нови проекти свързани с IoT, Big Data и Digital agronomy. 
Калоян Куманов и Свилен Костов photo Калоян Куманов и Свилен Костов photo